Неділя, 22 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЦя хитрість здивує багатьох – навіщо городники перед зимою розсипають по грядках...

Ця хитрість здивує багатьох – навіщо городники перед зимою розсипають по грядках насіння кропу

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб збирати добрі врожаї овочів, городники йдуть на різні хитрощі, серед яких і прийом із кропом. Одні вважають такий посів дивним, а інші – користуються цією порадою та отримують добрі результати.

Як пояснюють городники, посів насіння кропу восени на грядках допомагає вирішити одразу кілька проблем.

Раніше ми розповідали, як посадити цибулю під зиму.

Перша та найголовніша – це рання зелень навесні. Насіння кропу складно проростає, але саме зимовий посів сприяє тому, що провесною на ваших грядках вже будуть красуватися акуратні кущики вітамінної зелені. За зиму насіння пройде стратифікацію і навесні благополучно проросте.

Насіння кропу, як і багатьох інших рослин, вимагає стратифікації, щоб успішно прорости. Цей процес полягає в тому, що насіння має пройти через період холоду, що активує їх зростання. Розсипаючи насіння восени, городники забезпечують їх природну стратифікацію — насіння перезимує в землі і навесні почне активно проростати.

Друга причина – кріп можна використовувати як сидеральну культуру. Він створює сприятливе середовище для корисних бактерій, які переробляють залишки рослин на азот. Крім того, за допомогою своєї кореневої системи кріп дістає корисні речовини з глибини ґрунту та сприяє їхньому розподілу по всій ділянці.

Третя причина – кріп має інсектицидні та фунгіцидні властивості. А це означає, що він захищає овочеві культури від шкідників та хвороб. Наприклад, капусту – від білокрилки, помідору – від фітофтори, огірки – від пероноспорозу.

Читайте також: Як посіяти кріп щоб він швидко зійшов і давав багатий урожай

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні