Ці симптоми однозначно вказують на те, що цибулини уражені бактеріальною гниллю.
Раніше ми розповідали, які рослини не можна саджати поряд з цибулею.
Зараження цибулин відбувається на грядці, а при зберіганні хвороба розвивається, що є причиною неприємного запаху. Одним із факторів, що викликають бактеріальні хвороби, є підвищена температура в період вирощування та підвищена вологість або рясні роси та тумани. Заходи щодо запобігання розвитку бактеріозу цибулі такі. Перед посадкою 8-10 годин прогрівайте цибулю-сіянку при температурі плюс 40-45 градусів.
Не загущуйте посадки, своєчасно пропалюйте грядки.
Приступайте до збирання відразу, як тільки пір’я цибулі полежуть на землю. Враховуйте, що при контакті листя із ґрунтом відбувається зараження цибулин шкідливими мікробами. Після сушіння, наприклад, на горищі, видаліть сухе пір’я і ще раз переберіть цибулини. В ідеалі – зберігати цибулю у сухому приміщенні за температури приблизно 0 градусів.
Читайте також: Які овочі не можна зберігати разом ні в холодильнику, ні в підвалі, ні в коморі