Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаДачаЗібрали врожай цибулі та часнику — не дайте ділянці пустувати: засійте її...

Зібрали врожай цибулі та часнику — не дайте ділянці пустувати: засійте її цими культурами

Этот материал также доступен на русском языке
Використовуйте можливості свого городу по-максимуму. Якщо вже встигли зібрати врожай одних культур, настав час висаджувати інші.

У липні дачники й городники вже збирають перший урожай, і важливо подумати про те, чим зайняти ділянку, що звільнилася. Якщо ви вже зібрали врожай цибулі та часнику, підказуємо, що найкраще посадити на їхньому місці.

Раніше ми розповідали, в які дні краще проводити роботи в саду та городі в липні 2024 року.

Пам’ятайте, що культури, якими ви плануєте засіяти ділянку на місці цибулі та часнику, повинні добре переносити скорочений світловий день, а також бути стійкими до прохолодніших умов і навіть перших заморозків.

Оскільки після часнику в ґрунті залишається велика кількість поживних речовин, доцільно посіяти зелені культури (зокрема, кріп, петрушку, салат, шпинат, коріандр, руколу) – у “підживленому” ґрунті вони дуже добре ростимуть.

Також агрономи радять після збирання озимого часнику на його місце посіяти ранньостиглі сорти огірків – до осені зможете отримати молоді огірки.

Крім того, на місці цибулі та часнику можна висіяти ріпу, редьку, дайкон, чорну редьку, горох та пекінську капусту.

Таким чином, варіантів у дачників і городників дуже багато, але варто дотримуватися важливої ​​умови для швидкого проростання насіння вологи має бути достатньо, тому при посусі потрібно забезпечити рослинам рясний полив.

Якщо не плануєте засівати ділянку культурними рослинами, засійте її одним із видів сидератів — так до наступного сезону ви отримаєте збагачений і розпушений ґрунт. Можна посіяти жито, горох, люцерну, гречку, білу гірчицю, кашку, ріпак та буркун.

Вас також можуть зацікавити новини:

Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні