Середа, 3 Липня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар на липень 2024 року: в які дні краще проводити...

Місячний посівний календар на липень 2024 року: в які дні краще проводити роботи в саду та на городі

Этот материал также доступен на русском языке
Липень — дуже активний місяць для дачників та городників. Місячний посівний календар підкаже найсприятливіші дні для проведення садово-городніх робіт.

Хоча найактивніший для посадки місяць позаду, у липні в городників купа роботи на ділянці. Можна вдруге посіяти деякі культури. Це зелень та різні салати, квасоля, буряк, різні види капусти.

Також ніхто не скасовував догляд за вже посадженими рослинами – потрібно і прополоти бур’ян, і полити рослини, і внести добрива, і обрізати дерева та кущі.

Головне – робити все грамотно. А щоб отримати хороший урожай, краще скористатися місячним посівним календарем.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати огірки та помідори, щоб отримати добрий урожай.

Місячний посівний календар на липень 2024 року

1-4 липня — сприятливі дні, щоб посіяти коренеплоди, баштанні та картоплю в теплиці, а також салат, селеру, шпинат у відкритий ґрунт. Можна також садити пізні квіти, збирати врожай ягід та фруктів, підв’язувати виноград. Не рекомендується прищеплювати, пікірувати, пересаджувати рослини та розпушувати ґрунт.

5-7 липня — це дні молодика, під час яких рослини особливо вразливі. Тому роботу на дільнках рекомендується відкласти.

9-11 липня — сприятливий період, щоб збирати молоду картоплю, цибулю, моркву, зелень, редис і горошок. Зібрані овочі довго зберігатимуться і добре збережуть смак. Рекомендується також присвятити ці дні прополюванню бур’янів та боротьбі зі шкідниками. Можна білити та обрізати дерева, вносити органічні добрива, робити прищипування та щеплення. Краще відмовитися від застосування мінеральних підживлень та отрутохімікатів у ці дні.

12-13 липня — хороші дні для посадки ампельних і в’юнких рослин — горошку, винограду, плетистої троянди. Інші рослини садити в ці дні не рекомендується, проте можна зайнятися їх обрізанням, пересадкою, поливом. Не варто замочувати насіння й підгортати картоплю.

14-15 липня — ці дні краще присвятити боротьбі зі шкідниками — борошнистою росою, попелицею, слимаками, колорадським жуком, антракнозом, іржею рослин. Можна також збирати врожай, обрізати чагарники та вуса полуниці. 14 липня — вдалий день для посадки пряних трав. У ці дні краще відмовитися від прищипування, щеплення, пересаджування та поділу коренів рослин.

16-19 липня — найродючіші дні липня. Будь-які посаджені овочі та квіти приживуться і матимуть міцний імунітет. Також можна удобрювати рослини, вносити інсектициди, боротися зі шкідниками, поливати та замульчувати грядки, підстригати газони та живопліт. Можна зайнятися збиранням урожаю, крім картоплі, моркви та буряків.

20-22 липня — дні повного місяця — у цей час краще не працювати на городі.

23-25 ​​липня – не дуже врожайні дати для посіву – краще зайнятися збиранням урожаю, особливо пшениці, вівса, кукурудзи та соняшника. Дні також сприятливі для боротьби з хворобами, комахами та гризунами. Не варто рясно поливати рослини та вносити органічні добрива.

26-27 липня — сприятливі дні для посіву салатів, зелені, зеленої цибулі, прянощів. Не варто займатися обрізанням рослин, пересаджуванням, пошкоджувати коріння та стебла, оскільки травми довго загоюватимуться. Можна зайнятися збиранням насіння, цибулин та іншого посадкового матеріалу.

28-31 липня — сприятливі дні для посіву зелені, редиски, тепличних овочів, озимих культур та сидератів. Можна викопувати картоплю та інші коренеплоди, збирати врожай фруктів, ягід та горіхів, знищувати бур’яни. Не рекомендується пересадження квітів, рясний полив рослин та перекопування ґрунту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Деяким пенсіонерам можуть зрізати пенсії на 20%: кого позбавлять виплат

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні