Ключові тези:
Завдяки невеликій кількості калорій, яблука якнайкраще підходять тим, хто скидає вагу. Цей фрукт також тонізує судини головного мозку, знижує рівень холестерину, запобігає раку товстої кишки (завдяки клітковині), зміцнює зубну емаль та серцеві м’язи.
Протягом року яблука не втрачають корисних властивостей, тож їх сміливо можна споживати цілий рік. Не страшна яблукам і термічна обробка, головне – залишити шкірку, у якій клітковини найбільше.
Проте не забувайте ретельно мити шкірку (обдавати окропом, содою), адже часто яблука обробляють спеціальним розчином для тривалішого зберігання.
Незважаючи на корисні властивості, слід обмежити вживання яблук, якщо у вас:
Що стосується кісточок яблук, то вони містять небезпечну речовину. Звичайно, якщо ви будете вживати кісточки у невеликих кількостях, то вони не зашкодять, але з великою кількістю цієї речовини ваш організм може не впоратися.
Сортів яблук нині – очі розбігаються. Ціна на більшість з них практично однакова, а ось їхній смак – різниться.
Тримайте секрет від аграріїв: найсоковитіше яблуко не має однорідного забарвлення, шукайте плід з жовтуватим бочком, саме у ньому найбільше рідини й смаку. Яблука, що мають занадто яскравий аромат, зіпсуються швидше.
Читайте також:
Забудьте про банальні пироги! Спробуйте запекти яблука з начинкою з|із| горіхів і меду, загорнувши їх…
Щоосені українці переводять стрілки годинника на зимовий час. Але чи справді ця традиція допомагає економити…
Картопля — улюблений продукт у кожному будинку. Але якщо вибрати невдалий сорт, пюре вийде гумовим,…
Стаж, отриманий у СРСР до 1992 року, більше не втрачено. Уряд розробив механізм, який дозволяє…
Як боржникам оформити субсидію? У Пенсійному фонді розповіли, чи це можливо і які є винятки…
Плани щодо відключень, перебої у постачаннях та холод у будинках: зима 2025 року може стати…