Статті

Майонез без хімії: секрети домашнього приготування

Ключові тези:

  • Магазинний майонез часто містить шкідливі добавки – барвники, консерванти, підсилювачі смаку, цукор.
  • Домашній майонез – це корисніше, смачніше та економічніше, особливо якщо використовувати свіжі та прості інгредієнти.
  • Секрети приготування та зберігання домашнього майонезу: потрібен блендер, зберігати не більше тижня, а смак легко урізноманітнити спеціями та добавками.

Майонез без хімії: секрети домашнього приготування

Часи, коли майонез з’являвся на столі лише на Новий рік, давно минули. Тепер цей соус – частий гість на нашій кухні. Це смачно, але чи корисно?

Майонез – доволі калорійний продукт. Наприклад, він містить в декілька разів більше калорій, ніж сметана. Тому вживати його щодня небажано, до того ж майонез містить багато солі, а це не є корисним, особливо для людей літнього віку.

Якщо йдеться про магазинний майонез, то він, зазвичай, містить барвники, підсилювачі смаку, консерванти, цукор. І не варто спокушатися назвами на зразок «легкий» чи «низькокалорійний майонезний соус» – користі від них не більше, навіть якщо ви довіряєте перевіреним торговим маркам. Але чи потрібно відмовлятися від улюбленого продукту? Зовсім ні. Просто спробуйте приготувати його вдома. Це зовсім нескладно.

Єдина умова для приготування домашнього майонезу – мати блендер. Без нього зробити соус буде важко. А от домашній майонез – це не лише безпечно й смачно, а ще й вигідно: обійдеться в рази дешевше. Тож вибирайте свій рецепт.

Чим урізноманітнити смак?

Домашній майонез – це лише основа. Спробуйте додати до нього:

  • натертий хрін або подрібнені солоні огірки – для м’ясних і рибних страв;
  • зелень (кріп, петрушка, базилік) – для овочевих салатів.

Не бійтеся експериментів – смакові поєднання можуть приємно здивувати.

Як зберігати домашній майонез?

Майонез, приготований вдома, слід зберігати тільки в холодильнику у скляному посуді або посудині з герметичною кришкою.

Термін зберігання домашнього майонезу складає від чотирьох до семи днів, тому варто готувати його в невеликій кількості.

Читайте також:

Метки: корисні поради майонез

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 1-2 листопада: чи очікувати дощів

Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

31/10/2025 23:52
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 1 листопада

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

31/10/2025 23:33
  • Статті

Зручно, просто та зі смаком: навіщо потрібен гарний номер телефону

Сучасній людині дуже складно обійтися без смартфона, адже в цьому девайсі зібрано буквально все: є…

31/10/2025 23:21
  • Новини

Коли краще обрізувати виноград: навесні чи восени?

Щоб виноград добре перезимував і дав здорові пагони, обрізку краще робити після перших заморозків і…

31/10/2025 22:59
  • Новини

Легкий і ніжний, мов хмаринка: готуємо торт «Рафаэлло» без випікання

Ніжний, ароматний і без жодного грама борошна — торт «Рафаэлло» готується без випікання за мінімум…

31/10/2025 22:30
  • Статті

Вантажні перевезення по Києву: як все зробити спокійно і без зайвої метушні

Переїзд у Києві — справа не легка. Навіть якщо йдеться не про зміну квартири, а…

31/10/2025 22:12