Статті

Майонез без хімії: секрети домашнього приготування

Ключові тези:

  • Магазинний майонез часто містить шкідливі добавки – барвники, консерванти, підсилювачі смаку, цукор.
  • Домашній майонез – це корисніше, смачніше та економічніше, особливо якщо використовувати свіжі та прості інгредієнти.
  • Секрети приготування та зберігання домашнього майонезу: потрібен блендер, зберігати не більше тижня, а смак легко урізноманітнити спеціями та добавками.

Майонез без хімії: секрети домашнього приготування

Часи, коли майонез з’являвся на столі лише на Новий рік, давно минули. Тепер цей соус – частий гість на нашій кухні. Це смачно, але чи корисно?

Майонез – доволі калорійний продукт. Наприклад, він містить в декілька разів більше калорій, ніж сметана. Тому вживати його щодня небажано, до того ж майонез містить багато солі, а це не є корисним, особливо для людей літнього віку.

Якщо йдеться про магазинний майонез, то він, зазвичай, містить барвники, підсилювачі смаку, консерванти, цукор. І не варто спокушатися назвами на зразок «легкий» чи «низькокалорійний майонезний соус» – користі від них не більше, навіть якщо ви довіряєте перевіреним торговим маркам. Але чи потрібно відмовлятися від улюбленого продукту? Зовсім ні. Просто спробуйте приготувати його вдома. Це зовсім нескладно.

Єдина умова для приготування домашнього майонезу – мати блендер. Без нього зробити соус буде важко. А от домашній майонез – це не лише безпечно й смачно, а ще й вигідно: обійдеться в рази дешевше. Тож вибирайте свій рецепт.

Чим урізноманітнити смак?

Домашній майонез – це лише основа. Спробуйте додати до нього:

  • натертий хрін або подрібнені солоні огірки – для м’ясних і рибних страв;
  • зелень (кріп, петрушка, базилік) – для овочевих салатів.

Не бійтеся експериментів – смакові поєднання можуть приємно здивувати.

Як зберігати домашній майонез?

Майонез, приготований вдома, слід зберігати тільки в холодильнику у скляному посуді або посудині з герметичною кришкою.

Термін зберігання домашнього майонезу складає від чотирьох до семи днів, тому варто готувати його в невеликій кількості.

Читайте також:

Метки: корисні поради майонез

Новое на сайте

  • Новини

Пенсія у спадок: як родичам отримати недоотримані пенсійні виплати

Після смерті пенсіонера його родина може отримати пенсійні кошти, які не були виплачені за життя.…

16/12/2025 19:30
  • Новини

Ви здивуєтеся, коли дізнаєтесь, що робить шоколад із нашими судинами

Гіркий шоколад давно перестав бути просто ласощами. Сучасні наукові дослідження підтверджують: цей продукт при помірному…

16/12/2025 19:00
  • Новини

Новорічний стіл-2026: скільки доведеться заплатити українцям за традиційні частування

Навіть у складних умовах воєнного часу українці намагаються зберігати традиції й накривати новорічні столи. Втім,…

16/12/2025 18:30
  • Статті

Стара картина валяється за шафою? Перевірте: раптом це шедевр і великі гроші

Шановні читачі, ми продовжуємо серію публікацій про речі, які здаються непотрібними, але можуть виявитися справжніми…

16/12/2025 18:00
  • Новини

Величезні штрафи та обмеження: що загрожує українцям у Німеччині за відсутність реєстрації

Реєстрація місця проживання в Німеччині — це не бюрократична формальність, а обов’язкова умова легального проживання…

16/12/2025 17:30
  • Новини

Ці прилади в жодному разі не можна підключати до подовжувача, лише до розетки: список

Щоб уникнути короткого замикання та пожежі, експерти радять не підключати деякі прилади до подовжувачів. Про…

16/12/2025 16:55