Ключові тези:
Часи, коли майонез з’являвся на столі лише на Новий рік, давно минули. Тепер цей соус – частий гість на нашій кухні. Це смачно, але чи корисно?
Майонез – доволі калорійний продукт. Наприклад, він містить в декілька разів більше калорій, ніж сметана. Тому вживати його щодня небажано, до того ж майонез містить багато солі, а це не є корисним, особливо для людей літнього віку.
Якщо йдеться про магазинний майонез, то він, зазвичай, містить барвники, підсилювачі смаку, консерванти, цукор. І не варто спокушатися назвами на зразок «легкий» чи «низькокалорійний майонезний соус» – користі від них не більше, навіть якщо ви довіряєте перевіреним торговим маркам. Але чи потрібно відмовлятися від улюбленого продукту? Зовсім ні. Просто спробуйте приготувати його вдома. Це зовсім нескладно.
Єдина умова для приготування домашнього майонезу – мати блендер. Без нього зробити соус буде важко. А от домашній майонез – це не лише безпечно й смачно, а ще й вигідно: обійдеться в рази дешевше. Тож вибирайте свій рецепт.
Домашній майонез – це лише основа. Спробуйте додати до нього:
Не бійтеся експериментів – смакові поєднання можуть приємно здивувати.
Майонез, приготований вдома, слід зберігати тільки в холодильнику у скляному посуді або посудині з герметичною кришкою.
Термін зберігання домашнього майонезу складає від чотирьох до семи днів, тому варто готувати його в невеликій кількості.
Читайте також:
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Сучасній людині дуже складно обійтися без смартфона, адже в цьому девайсі зібрано буквально все: є…
Щоб виноград добре перезимував і дав здорові пагони, обрізку краще робити після перших заморозків і…
Ніжний, ароматний і без жодного грама борошна — торт «Рафаэлло» готується без випікання за мінімум…
Переїзд у Києві — справа не легка. Навіть якщо йдеться не про зміну квартири, а…