Сезон бахчі дуже короткий, а так хочеться поласувати довше. І це можливо – кавун і диню можна заморозити, а з дині ще й цукати зробити або пов’ялити.
Звісно, під час заморожування кавун втрачає консистенцію, але зберігає свої поживні речовини, смак та аромат. Його можна вживати і окремо, і у складі десертів та напоїв.
Кавун можна заморожувати двома способами: пюре і шматочками.
Щоб заморозити кавун у вигляді пюре, необхідно пропустити його через блендер, а потім розкласти по пакетах, так його буде простіше розморожувати. Також у пакетах простіше розморожувати, бо повторна заморозка може зіпсувати продукт.
Пюре з кавуна відмінно підійде для коктейлів або смузі, можна додавати їх у фруктові салати, або приготувати лимонад.
Щоб заморозити кавун шматочками, необхідна харчова плівка і обробна дошка. На дошку необхідно постелити плівку і викласти на неї шматочки кавуна необхідного розміру. Можна попередньо видалити кісточки, якщо є бажання. Далі дошку потрібно відправити в морозилку на кілька годин, а коли шматочки схопляться — помістити їх у пакети для заморозки.
Читайте також:
Якою буде геомагнітна обстановка і що говорять астрофізики про можливість магнітних бур 22 серпня?
Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…
Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…
Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…
Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…
Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…