Статті

9 кулінарних хитрощів, які спростять життя на кухні

Ключові тези:

  1. Побутові кулінарні проблеми — начебто цибулі, що підгоріла, пекучого перцю або «злиплого» рису — можна вирішити за допомогою простих, але ефективних прийомів.
  2. Такі дрібниці, як правильне нарізування цибулі або використання залишків вина, заощаджують час і покращують результат, роблячи готування легшим і приємнішим.
  3. І професійний кухар, і досвідчена господиня не в змозі пам’ятати і знати всі кулінарні хитрощі. Пропонуємо пригадати або дізнатися про деякі з них.

Кулінарні хитрощі на кожен день

Чи можна врятувати підгорілу цибулю?

Цибуля почорніла під час смаження? Покладіть у центр сковорідки кубик льоду, щоб посудина вистигла. Вода швидко випарується, а цибуля буде врятована.

Якщо залишилася розпочата пляшка вина

Якщо у вашому холодильнику зберігається розпочата пляшка вина, яку ніяк не вдається допити, розлийте рештки у форми для льоду та заморозьте. Винний лід можна використовувати для приготування соусів, м’яса чи коктейлів.

Щоб швидко зварити буряк

Ті, хто хоч раз варив буряк, знають, що цей процес займає багато часу. Однак є хитрощі, які допоможуть скоротити приготування буряка. Наприклад, варіть буряк у великій кількості води на великому вогні, не накриваючи кришкою протягом п’ятнадцяти хвилин, а потім помістіть овочі під крижану воду на п’ять-десять хвилин.

Як позбутися гіркоти цибулі?

Занадто гірка цибуля може зіпсувати навіть найсмачнішу страву. Щоб нейтралізувати гіркий смак, обдайте її окропом.

Щоб макарони та рис не злипалися

Щоб макарони і рис не перетворилися на клейку неапетитну масу, додайте під час варіння трохи соняшникової чи оливкової олії у воду.

Як зручно нарізати цибулю?

Мало хто любить різати цибулю. Крім сліз, які вона викликає, її ще й дуже незручно тримати в руках. Щоб прискорити і полегшити процес нарізки, спробуйте не обрізати хвостики, які в процесі шинкування будуть підтримувати цибулину, а коли закінчите, просто викиньте їх.

Смажимо соковите м’ясо зі хрусткою скоринкою

М’ясо зі хрусткою скоринкою – це чудова і дуже апетитна страва, яка стане родзинкою будь-якого столу. Досягти цього допоможе столова ложка борошна, додана у сковорідку під час смаження.

Якщо печуть руки та очі від гострого перцю

Усім, кому хоч раз доводилося використовувати гострий перець, перець чилі, халапеньо, чи будь-який інший, знає про неприємне печіння на пальцях, яке допоможе прибрати оливкова олія. Змастіть нею руки до початку та після роботи з перцем. А вгамувати печіння в очах допоможуть компреси з молоком.

Читайте  також:

Метки: господарська скарбничка корисні поради лайфхак

Новое на сайте

  • Новини

Деяким пенсіонерам змінили умови отримання пенсій: затверджено новий порядок

Частина українських пенсіонерів може залишитися без виплат. Уряд ухвалив новий порядок, який зобов’язує окремі категорії…

28/08/2025 13:03
  • Статті

Суші для ПП від Sushi Master: легкі та збалансовані варіанти

Харчування за принципами ПП – це не лише про відмову від улюблених смаків. Сьогодні збалансовані…

28/08/2025 12:52
  • Новини

Видають до 40 тисяч гривень: у Києві реєструють на нову грошову допомогу

Частина жителів столиці можуть отримати грошову допомогу з місцевого бюджету. Хто може претендувати на виплати…

28/08/2025 12:33
  • Новини

Погодинна подача води або повне відключення: три області ризикують залишитися без водопостачання

Найбільші ризики водної кризи прогнозуються у трьох регіонах. Експерти попереджають: за 5 років міста можуть…

28/08/2025 11:59
  • Новини

5 видів документів, які не можна викидати: поради юриста

Ми часто викидаємо старі папери, вважаючи їх непотрібними. Але деякі документи можуть якось врятувати ваші…

28/08/2025 11:38
  • Статті

Як правильно користуватися слуховими апаратами для максимального комфорту

Завдяки сучасним технологіям такі пристрої забезпечують максимальний комфорт у будь-яких умовах. Однак важливо знати, як…

28/08/2025 11:16