Понеділок, 30 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГосподарська скарбничка: як заготовити виноградне листя на зиму для долми

Господарська скарбничка: як заготовити виноградне листя на зиму для долми

Этот материал также доступен на русском языке
Корисні поради для кухні завжди доречні. Як зручно організувати простір або приготувати приголомшливий салат "з нічого", ніж здивувати домашніх і зберегти продукти - ми постійно всьому вчимося. 

Як заготовити виноградне листя на зиму для долми?

Щоб узимку приготувати долму – страву з виноградного листя з начинкою, – варто зробити заготовку заздалегідь.

Промийте листя, скрутіть трубочками і щільно укладіть у банки. Залийте окропом, через 5-10 хвилин злийте воду, додайте по 1-1,5 столової ложки солі на літр, знову залийте окропом і закатайте. Переверніть банки, укутайте до охолодження і зберігайте в підвалі або льосі.

Спробуйте легкий салат у східному стилі

Спробуйте легкий салат у східному стилі: змішайте відварений булгур або кускус із великою кількістю дрібно нарубаної зелені. Заправте оливковою олією та лимонним соком. Такий салат хороший і сам по собі, і як гарнір до м’яса або риби.

Як зберегти листя салату соковитим

Щоб листя салату не жовтіло і залишалося соковитим, перед тим як покласти його в холодильник, загорніть його в сухий паперовий рушник і покладіть в пакет. Рушник вбере зайву вологу, через яку зелень псується раніше часу.

Під час смаження посипте суху сковороду дрібкою солі

Щоб під час смаження олія не розбризкувалася, посипте суху сковороду дрібкою солі – це старий кухарський прийом. Сіль вбирає зайву вологу і олія менше «стріляє».

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні