Щоб яйця для салату легко очищалися, а жовток був яскравим і без синьої облямівки, важливо дотримуватися перевіреного способу варіння – його використовують і вдома, і в ресторанах.
Закип’ятіть воду, додайте трохи солі і зменште вогонь – кипіння має бути ледь помітним. Обережно опускайте яйця ложкою, притримуючи пару секунд в окропі, і тільки потім відпускайте яйце на дно. Так шкаралупа не трісне.
Коли вода знову закипить, засікайте 12 хвилин. За цей час яйця зваряться круто, не переваряться і будуть легко очищатися.
Відразу після варіння перекладіть яйця в миску з холодною водою та шматочками льоду (або замороженою пляшкою). Це швидко зупинить процес варіння і полегшить очищення шкаралупи.
Перед очищенням постукайте яйцем об стінку миски просто у воді — щоб усередину під шкаралупу потрапила вода. Тоді вона зійде легше. Після чищення промийте яйце, щоб прибрати дрібні уламки.
Читайте також:
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про зміни у виплаті грошової допомоги на внутрішньо переміщених осіб.…
Українцям доведеться платити за власноруч вирощену продукцію. Кого це стосується.
Частина українців можуть зареєструватися на отримання грошової допомоги. Як це зробити.
Іриси прикрашають собою багато ділянок і клумб, але не всі знають, коли краще висаджувати і…
Такі оладки ви готуватимете щоранку, вони завжди виходять м'якими, повітряними і дуже смачними.
Оливкова олія — це не просто здоровий тренд, це лакмус того, наскільки уважно ви ставитеся…