Щоб яйця для салату легко очищалися, а жовток був яскравим і без синьої облямівки, важливо дотримуватися перевіреного способу варіння – його використовують і вдома, і в ресторанах.
Закип’ятіть воду, додайте трохи солі і зменште вогонь – кипіння має бути ледь помітним. Обережно опускайте яйця ложкою, притримуючи пару секунд в окропі, і тільки потім відпускайте яйце на дно. Так шкаралупа не трісне.
Коли вода знову закипить, засікайте 12 хвилин. За цей час яйця зваряться круто, не переваряться і будуть легко очищатися.
Відразу після варіння перекладіть яйця в миску з холодною водою та шматочками льоду (або замороженою пляшкою). Це швидко зупинить процес варіння і полегшить очищення шкаралупи.
Перед очищенням постукайте яйцем об стінку миски просто у воді — щоб усередину під шкаралупу потрапила вода. Тоді вона зійде легше. Після чищення промийте яйце, щоб прибрати дрібні уламки.
Читайте також:
Частина внутрішніх переселенців більше не отримуватимуть державну допомогу на проживання. Кому виплати ВПО скасували і…
Без цього документа пенсіонер може залишитися без пільг. У ПФУ пояснили, як швидко подати заяву…
У розпал літа сонячні опіки — поширене явище. Багато хто намагається швидко зняти біль за…
Через банальні помилки в платіжках кошти можуть не зарахуватися, а ви – отримаєте борг. І…
Навіть найдорожчий смартфон не витримає цих шкідливих звичок. Але більшість власників навіть не підозрюють, що…
Кетчуп – улюблений соус багатьох українців. Його додають до м'ясних та овочевих страв, подають до…