П’ятниця, 30 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно варити яйця, щоб вони легко очищалися

Як правильно варити яйця, щоб вони легко очищалися

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця - один з найпопулярніших і цінних продуктів харчування. Ми вживаємо їх окремо та у салатах. І часом прикро, коли варені яйця погано відокремлюються від шкаралупи.

Як правильно варити яйця

Щоб яйця для салату легко очищалися, а жовток був яскравим і без синьої облямівки, важливо дотримуватися перевіреного способу варіння – його використовують і вдома, і в ресторанах.

1. Опускаємо яйця в окріп

Закип’ятіть воду, додайте трохи солі і зменште вогонь – кипіння має бути ледь помітним. Обережно опускайте яйця ложкою, притримуючи пару секунд в окропі, і тільки потім відпускайте яйце на дно. Так шкаралупа не трісне.

2. Засікаємо час

Коли вода знову закипить, засікайте 12 хвилин. За цей час яйця зваряться круто, не переваряться і будуть легко очищатися.

3. Охолоджуємо у крижаній воді

Відразу після варіння перекладіть яйця в миску з холодною водою та шматочками льоду (або замороженою пляшкою). Це швидко зупинить процес варіння і полегшить очищення шкаралупи.

4. Маленький трюк від кухаря

Перед очищенням постукайте яйцем об стінку миски просто у воді — щоб усередину під шкаралупу потрапила вода. Тоді вона зійде легше. Після чищення промийте яйце, щоб прибрати дрібні уламки.

 Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні