У кулінарії використовують його листя – найчастіше в сушеному вигляді, але краще свіже: 1 столова ложка свіжого чебрецю замінює 1 чайну ложку сухого.
Ці прянощі чудово поєднуються з м’ясом, рибою та овочами, підходять для:
Особливо добрий чебрець із жирною їжею – покращує смак і допомагає травленню. Він робить страви не просто смачними, а виразними.
Додавайте чебрець на самому початку приготування – він розкриває аромат при тривалій термічній обробці. Суху пряність зберігайте в темному місці, в щільно закритій скляній або порцеляновій банці.
До речі: чебрець вдосталь росте і в Україні – його можна зустріти на луках, у степах і навіть на дачах.
Читайте також:
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Цей тиждень — як брама, що веде до нового життя, де чекають нові сенси. У…
Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…
Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…
Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…
Ми продовжуємо рубрику «Відомі люди на монетах», де знайомимо вас із викарбуваними в металі знаменитими…