Статті

Як використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

У кулінарії використовують його листя – найчастіше в сушеному вигляді, але краще свіже: 1 столова ложка свіжого чебрецю замінює 1 чайну ложку сухого.

Ці прянощі чудово поєднуються з м’ясом, рибою та овочами, підходять для:

  • маринадів, соусів, супів і бульйонів;
  • салатів, смаженої картоплі, грибів і баклажанів;
  • солінь (огірків, помідорів, капусти);
  • сирів, випічки і навіть ароматного чаю.

Чебрець і жирна їжа

Особливо добрий чебрець із жирною їжею – покращує смак і допомагає травленню. Він робить страви не просто смачними, а виразними.

Порада від кухаря

Додавайте чебрець на самому початку приготування – він розкриває аромат при тривалій термічній обробці. Суху пряність зберігайте в темному місці, в щільно закритій скляній або порцеляновій банці.

До речі: чебрець вдосталь росте і в Україні – його можна зустріти на луках, у степах і навіть на дачах.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 19 травня: триває буря червоного рівня

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

18/05/2025 20:54
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 19 по 25 травня

Цей тиждень — як брама, що веде до нового життя, де чекають нові сенси. У…

18/05/2025 19:52
  • Новини

Такого ви ще не їли: салат із запеченою редискою та картоплею

Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…

18/05/2025 18:53
  • Статті

Виплати ветеранам: кому, коли і скільки обіцяють

Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…

18/05/2025 18:17
  • Статті

Біодобавки: користь чи ризик для организма – чого ми не знаємо про БАДи

Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…

18/05/2025 17:04
  • Статті

Відомі люди на монетах: чому «Запорожець за Дунаєм» в СРСР намагалися переписати

Ми продовжуємо рубрику «Відомі люди на монетах», де знайомимо вас із викарбуваними в металі знаменитими…

18/05/2025 14:58