У кулінарії використовують його листя – найчастіше в сушеному вигляді, але краще свіже: 1 столова ложка свіжого чебрецю замінює 1 чайну ложку сухого.
Ці прянощі чудово поєднуються з м’ясом, рибою та овочами, підходять для:
Особливо добрий чебрець із жирною їжею – покращує смак і допомагає травленню. Він робить страви не просто смачними, а виразними.
Додавайте чебрець на самому початку приготування – він розкриває аромат при тривалій термічній обробці. Суху пряність зберігайте в темному місці, в щільно закритій скляній або порцеляновій банці.
До речі: чебрець вдосталь росте і в Україні – його можна зустріти на луках, у степах і навіть на дачах.
Читайте також:
Право власності на земельну ділянку — це можливість володіти, користуватися та розпоряджатися нею на власний…
Вівторок в Україні буде сонячним, прогнозують синоптики. Антициклон на ім'я Kyra (карта) зумовить всюди суху…
Зубний біль завжди виникає вчасно, але особливо неприємно, коли він турбує вночі. У такі моменти…
Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні приділяти особливу увагу здоров'ю.
Клієнти запідозрили ПриватБанк в ейджизмі після різких змін за умов кредитування пенсіонерів.
Українців запрошують пройти реєстрацію на нові виплати у сумі 3600 гривень упродовж 3 місяців. Подробиці…