У кулінарії використовують його листя – найчастіше в сушеному вигляді, але краще свіже: 1 столова ложка свіжого чебрецю замінює 1 чайну ложку сухого.
Ці прянощі чудово поєднуються з м’ясом, рибою та овочами, підходять для:
Особливо добрий чебрець із жирною їжею – покращує смак і допомагає травленню. Він робить страви не просто смачними, а виразними.
Додавайте чебрець на самому початку приготування – він розкриває аромат при тривалій термічній обробці. Суху пряність зберігайте в темному місці, в щільно закритій скляній або порцеляновій банці.
До речі: чебрець вдосталь росте і в Україні – його можна зустріти на луках, у степах і навіть на дачах.
Читайте також:
В Україні для окремих категорій населення діє система спеціальних пенсійних гарантій. Розповідаємо, хто буде отримувати…
Комунальники посилюють боротьбу з боржниками. У Києві ЖКГ вже почали співпрацювати з колекторами.
Деякі моделі лічильників після переходу показника за межу «9999» можуть сприйматися системою некоректно. Що робити…
20 років тому вийшов перший номер газети «На пенсії». Сьогодні ми хочемо розповісти вам, шановні…
Через війну багато українців почали нове життя за кордоном і зіткнулися з безліччю практичних питань.…
Мати фінансову незалежність на пенсії — мрія більшості українців. Проте для того, щоб похилий вік…