У кулінарії використовують його листя – найчастіше в сушеному вигляді, але краще свіже: 1 столова ложка свіжого чебрецю замінює 1 чайну ложку сухого.
Ці прянощі чудово поєднуються з м’ясом, рибою та овочами, підходять для:
Особливо добрий чебрець із жирною їжею – покращує смак і допомагає травленню. Він робить страви не просто смачними, а виразними.
Додавайте чебрець на самому початку приготування – він розкриває аромат при тривалій термічній обробці. Суху пряність зберігайте в темному місці, в щільно закритій скляній або порцеляновій банці.
До речі: чебрець вдосталь росте і в Україні – його можна зустріти на луках, у степах і навіть на дачах.
Читайте також:
Пенсійне законодавство передбачає спеціальні доплати до пенсії. Яким критеріям треба відповідати, щоб отримати підвищення.
Ще зовсім недавно у цьому старовинному будинку було порожньо. А потім його зайняли, гнані війною,…
Українці можуть отримати 1000 грн у межах програми "Зимова підтримка", подавши заявку через "Дію" або…
Сезонні фрукти та овочі можуть бути не просто смачними, а й корисними для контролю глюкози.…
Для багатьох внутрішньо переміщених осіб оплата комунальних послуг стає значним фінансовим навантаженням. Що потрібно для…
Українці втрачають гроші, виходячи на пенсію вчасно. Як один рік роботи дає +6% до виплат.