Неділя, 18 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

Як використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

Этот материал также доступен на русском языке
Чебрець - ароматна пряність із легкими хвойними нотками, пряним смаком і приємною гіркуватістю.

У кулінарії використовують його листя – найчастіше в сушеному вигляді, але краще свіже: 1 столова ложка свіжого чебрецю замінює 1 чайну ложку сухого.

Ці прянощі чудово поєднуються з м’ясом, рибою та овочами, підходять для:

  • маринадів, соусів, супів і бульйонів;
  • салатів, смаженої картоплі, грибів і баклажанів;
  • солінь (огірків, помідорів, капусти);
  • сирів, випічки і навіть ароматного чаю.

Чебрець і жирна їжа

Особливо добрий чебрець із жирною їжею – покращує смак і допомагає травленню. Він робить страви не просто смачними, а виразними.

Порада від кухаря

Додавайте чебрець на самому початку приготування – він розкриває аромат при тривалій термічній обробці. Суху пряність зберігайте в темному місці, в щільно закритій скляній або порцеляновій банці.

До речі: чебрець вдосталь росте і в Україні – його можна зустріти на луках, у степах і навіть на дачах.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні