Середа, 23 Квітня, 2025
ГоловнаСпоживачУ квашеному вигляді цей фрукт корисніший за свіжий: підвищує імунітет і відновлюють...

У квашеному вигляді цей фрукт корисніший за свіжий: підвищує імунітет і відновлюють вітамінний запас організму

Этот материал также доступен на русском языке
Недарма наші предки захоплювалися квашенням фруктів та овочів.

Мочені яблука – старовинний спосіб заготовки фруктів, який не тільки зберігає їхній смак, а й робить ще кориснішим.

Під час бродіння у плодах утворюється молочна кислота, яка покращує травлення і допомагає роботі кишечника.

Такі яблука багаті на вітаміни B, C, E, PP, а також йод, кальцій, магній, залізо.

Вони зміцнюють імунітет, підтримують здоров’я кісток та судин, сприяють очищенню організму.

Чим вони особливо корисні?

  • Запобігають запорам.
  • Підтримують мікрофлору кишечника, як натуральний пробіотик.
  • Містять залізо, корисне для крові.
  • Допомагають організму засвоювати жирну їжу.
  • Поліпшують стан шкіри, волосся та нігтів.

Крім того, мочені яблука корисні при авітамінозі, атеросклерозі, ослабленому імунітеті.

Однак людям з гастритом, підвищеною кислотністю та виразкою шлунка варто вживати їх з обережністю.

Раніше ми розповідали, як удома приготувати делікатес, якщо мочені яблука не по кишені.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні