1. Опускайте яйця у киплячу воду. Але обов’язково попередньо дістаньте яйця з холодильника – нехай полежать при кімнатній температурі хоча б 20–30 хвилин. Тоді при варінні вони не тріснуть. Такий спосіб допомагає білку швидше схопитися і не прилипати до шкаралупи.
2. Проколюйте тупий кінець яйця. Там є повітряна камера. Якщо акуратно проколоти це місце голкою, повітря вийде, і шкаралупа не лусне при варінні. А вода трохи проникне всередину, і білок потім легше відокремиться. Проколювати треба неглибоко і дуже обережно, щоб не проткнути білок.
3. Додайте у воду 1–2 столові ложки оцту або лимонного соку. Кисле середовище полегшує відокремлення білка від внутрішньої плівки. Цей прийом часто використовують у професійній кухні.
4. Відразу після варіння – у холодну воду. Коли яйця зваряться, злийте окріп, а яйця перекладіть у миску з холодною водою. Можна трохи постукати ними об край каструлі або столу, щоб шкаралупа дала тріщинки – тоді вода потрапить під неї, і очистити буде легше. Тримайте яйця у холодній воді не менше 10 хвилин.
Майте на увазі, найгірше чистяться зовсім свіжі яйця. Найкраще використовувати ті, що полежали в холодильнику 5-7 днів.
Читайте також:
Частина українських пенсіонерів можуть отримати набір з продуктами харчування абсолютно безоплатно. Куди звертатися.
Мобільними телефонами сьогодні користуються більшість українців. Втім, не всі знають, що їх потрібно обов'язково вимикати.…
Українцям, які мають недостатньо стажу для виходу на пенсію за віком, держава пропонує допомогу. Кого…
4 червня в Україні дощі очікуються місцями у південних областях, на решті територій країни без…
Що прогнозують фахівці: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Навіть якщо пенсіонер не користується газом, рахунок за його доставку все одно прийде. Як уникнути…