1. Опускайте яйця у киплячу воду. Але обов’язково попередньо дістаньте яйця з холодильника – нехай полежать при кімнатній температурі хоча б 20–30 хвилин. Тоді при варінні вони не тріснуть. Такий спосіб допомагає білку швидше схопитися і не прилипати до шкаралупи.
2. Проколюйте тупий кінець яйця. Там є повітряна камера. Якщо акуратно проколоти це місце голкою, повітря вийде, і шкаралупа не лусне при варінні. А вода трохи проникне всередину, і білок потім легше відокремиться. Проколювати треба неглибоко і дуже обережно, щоб не проткнути білок.
3. Додайте у воду 1–2 столові ложки оцту або лимонного соку. Кисле середовище полегшує відокремлення білка від внутрішньої плівки. Цей прийом часто використовують у професійній кухні.
4. Відразу після варіння – у холодну воду. Коли яйця зваряться, злийте окріп, а яйця перекладіть у миску з холодною водою. Можна трохи постукати ними об край каструлі або столу, щоб шкаралупа дала тріщинки – тоді вода потрапить під неї, і очистити буде легше. Тримайте яйця у холодній воді не менше 10 хвилин.
Майте на увазі, найгірше чистяться зовсім свіжі яйця. Найкраще використовувати ті, що полежали в холодильнику 5-7 днів.
Читайте також:
Скільки коштує дах над головою у Європі? Numbeo порівняв ціни на житло для біженців.
Різдвяний піст — це нагода переглянути свій раціон, додати більше овочів, бобових і зменшити частку…
В країні скоро може з'явитися нове релігійне свято і новий вихідний день. Які аргументи авторів…
Громадяни вже почали отримувати грошову допомогу від держави. Хто може претендувати на 6500 грн та…
Законодавство України передбачає штрафні санкції за неправильне використання генераторів. Та чи працюють ці норми зараз,…
Хочете отримати хороший урожай перцю і щоб самі плоди були м'ясистими та смачними? Обирайте ці…