1. Опускайте яйця у киплячу воду. Але обов’язково попередньо дістаньте яйця з холодильника – нехай полежать при кімнатній температурі хоча б 20–30 хвилин. Тоді при варінні вони не тріснуть. Такий спосіб допомагає білку швидше схопитися і не прилипати до шкаралупи.
2. Проколюйте тупий кінець яйця. Там є повітряна камера. Якщо акуратно проколоти це місце голкою, повітря вийде, і шкаралупа не лусне при варінні. А вода трохи проникне всередину, і білок потім легше відокремиться. Проколювати треба неглибоко і дуже обережно, щоб не проткнути білок.
3. Додайте у воду 1–2 столові ложки оцту або лимонного соку. Кисле середовище полегшує відокремлення білка від внутрішньої плівки. Цей прийом часто використовують у професійній кухні.
4. Відразу після варіння – у холодну воду. Коли яйця зваряться, злийте окріп, а яйця перекладіть у миску з холодною водою. Можна трохи постукати ними об край каструлі або столу, щоб шкаралупа дала тріщинки – тоді вода потрапить під неї, і очистити буде легше. Тримайте яйця у холодній воді не менше 10 хвилин.
Майте на увазі, найгірше чистяться зовсім свіжі яйця. Найкраще використовувати ті, що полежали в холодильнику 5-7 днів.
Читайте також:
Чимало українців у зв'язку з воєнними діями переїхали в безпечніші регіони. Як отримати пенсію на…
Як вижити без світла і холодильника? Ось найнеобхідніші продукти на випадок тривалого відключення електроенергії.
Правильні дії восени збережуть урожай цибулі навіть у саму сувору зиму. Головне тут знати, коли…
Це ідеальна страва для тих, хто стежить за фігурою. Таке рагу можна приготувати за 20…
Українці повідомляють про випадки блокування коштів на рахунках "Ощадбанку". Як відновити доступ до грошей і…
Сучасні електромобілі стають все більш популярними завдяки своїй екологічності та економічності, але одним з основних…