Щороку Великдень для чергових лікарів хірургічних стаціонарів знаменується різким збільшенням людей, що надходять з симптомами гострого холециститу (запалення жовчного міхура), гострого панкреатиту (запалення підшлункової залози). «Не нудьгують» у післясвяткові дні терапевти і гастроентерологи.
Парафіяни забувають про те, що чим довше триває утримання від їжі тваринного походження, тим тривалішим має бути період повернення до звичного для нас режиму харчування. Організму необхідний час на відновлення.
Важливість поступового збільшення кількості їжі обумовлена необхідністю перебудови системи травлення, тому що під час дотримання посту рівень вироблення ферментів був фізіологічно знижений через обмеження кількості їжі та виключення продуктів тваринного походження.
Тож з метою профілактики захворювань і ускладнень, які можуть виникнути при різкій зміні харчового раціону, важливо знати про особливості правильного виходу з посту. Особливо це стосується людей з хронічними захворюваннями серцево-судинної, дихальної, травної, ендокринної систем.
Слід пам’ятати, насамперед, про помірність. Не треба поспішати з поверненням до звичного режиму харчування. Упродовж святкового великоднього тижня спробувати смачні наїдки у вас ще буде час.
Вихід з посту має тривати приблизно 1-2 тижні. Упродовж цього часу краще поєднувати пісну їжу зі звичайною.
Окрім того:
Раніше ми розповідали:
Дотримуйтесь посту? Візьміть до уваги цей надзвичайно простий рецепт великого голубця. Пальчики оближете!
Українка з інвалідністю, яка перебуває за кордоном, не змогла пройти відеоідентифікацію через портал ПФУ. Пояснюємо,…
Щоб вийти на пенсію, українцям потрібно накопичити певну кількість страхового стажу, інакше вони можуть розраховувати…
Президент підписав Державний бюджет на 2026 рік: 60% видатків виділено на армію, але вперше за…
У холодну пору білизна в приміщенні сохне довго й підвищує вологість у домі. Експерт поділився…
Розмір пенсії для осіб з інвалідністю ІІ групи залежить від статусу особи, якій її призначають.…