П’ятниця, 18 Квітня, 2025
ГоловнаСпоживачЩоб не зіпсувати кашу: як вибрати пшоняну крупу без гіркоти

Щоб не зіпсувати кашу: як вибрати пшоняну крупу без гіркоти

Этот материал также доступен на русском языке
Яскрава золотиста каша з пшона, приправлена ​​олією або зварена на молоці, дуже смачна та корисна. Але пшоняна каша іноді може зіпсувати настрій.

Буває: зварили кашу, а вона гірчить. Найчастіше винне не саме пшоно, а те, як довго і де його зберігали.

Як вибрати хорошу крупу?

Звертайте увагу на дату упаковки

Пшоно може почати гірчити вже через 3-4 місяці зберігання, особливо якщо лежало за високої температури. Найкраще купувати те, що розфасовано нещодавно.

Огляньте зерна

Хороша крупа – рівна, шліфована, без сколів. Якщо зерна сильно відрізняються за розміром та кольором, це привід насторожитися.

Якісне пшоно має бути яскраво-жовтим

Тусклий або сіруватий відтінок може говорити про те, що крупа залежалася.

ВАЖЛИВО! Пред приготуванням краще обдати крупу окропом. Це допоможе змити можливу гіркоту.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні