Четвер, 17 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте - і підкоріть всіх...

У чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте – і підкоріть всіх подруг

Этот материал также доступен на русском языке
Яйце, цукор і борошно - все просто, але бісквіт не піднімається, то тріскається, то осідає. Щоб цього не сталося, достатньо дотримуватися кількох правил.

1. Збивати можна двома способами:

  • З розділом яєць. Жовтки збивають з половиною цукру до густої піни. Білки – окремо, до стійких піків. Змішувати потрібно обережно, лопаткою, а не міксером.

  • Без розділу. Збиваються цілі яйця. Як тільки маса збільшиться приблизно на третину, починайте поступово вводити цукор. У результаті обсяг зросте у 4–5 разів.

2. Борошно просійте 2-3 рази – це робить тісто повітрянішим. Якщо додаєте какао або крохмаль, змішайте з борошном і просійте разом. У тісто борошно вводять порціями, обережно розмішуючи.

3. Форму з роз’ємним дном або кільце не змащуйте з боків – тісто має «чіплятися», щоб добре піднятися. Вилийте тісто, зробіть поглиблення в центрі і одразу ставте в розігріту духовку.

4. Бісквіт випікається при температурі 160–170 °C по центру духовки. Перші 20-25 хвилин духовку не відкривайте – тісто може осісти. Випікається зазвичай 35-40 хвилин.

5. Готовий бісквіт залиште на 10–15 хвилин у вимкненій духовці, потім дайте повністю охолонути. Загорніть у рушник або плівку і залиште на кілька годин. Так він «дозріє» і легко розріжеться.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні