Статті

Волосся почало сивіти: вибираємо фарбу та правильну технологію фарбування

Фарбування сивого волосся вимагає особливого підходу, адже волосся з віком стає більш жорстким, що робить процес фарбування складнішим. Тому іноді навіть при фарбуванні не вдається отримати насичений та стійкий колір.

Нагадаємо про місячний календар стрижок на квітень: не пропустіть свій день .

Обираємо фарбу для сивого волосся

  • Щоб замаскувати сивину, важливо обрати фарбу, яка впорається з таким непростим завданням. Зверніть увагу на концентрацію окислювача у складі набору для фарбування. Що вищий показник, то краще пройде фарбування.
  • Якщо сивого волосся небагато, менше чверті, то підійдуть засоби з окислювачем 3%. Якщо половина волосся сива – знадобиться окислювач 6%. Для повністю сивого волосся або такої сивини, яка не піддається зафарбовуванню, скористайтеся окислювачем 9%.
  • Коли фарбуєте волосся з сивиною, не варто обирати безаміачні фарби. Вони досить популярні, адже чинять менш негативний вплив на волосся. Але водночас сивину зафарбовують гірше і тримають пігмент не так довго. Найкраще працюють із сивиною фарби, в складі яких 6% аміаку.
  • Уникайте надто світлих відтінків, коли фарбуєте волосся з сивиною. Є ризик отримати жовті пасма або навіть такі, що віддаватимуть зеленим відтінком.
  • Найкраще зафарбовують сивину рудий, каштановий і чорний кольори. Однак пам’ятайте: що темніший колір, то частіше доведеться підфарбовувати корені, які при відростанні будуть виглядати неохайно. Обирайте фарбу, що максимально схожа на природний відтінок вашого волосся. Тоді процедуру доведеться повторювати не так часто.

Вам буде цікаво:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 19 травня: триває буря червоного рівня

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

18/05/2025 20:54
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 19 по 25 травня

Цей тиждень — як брама, що веде до нового життя, де чекають нові сенси. У…

18/05/2025 19:52
  • Новини

Такого ви ще не їли: салат із запеченою редискою та картоплею

Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…

18/05/2025 18:53
  • Статті

Виплати ветеранам: кому, коли і скільки обіцяють

Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…

18/05/2025 18:17
  • Статті

Біодобавки: користь чи ризик для организма – чого ми не знаємо про БАДи

Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…

18/05/2025 17:04
  • Статті

Як використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

Чебрець - ароматна пряність із легкими хвойними нотками, пряним смаком і приємною гіркуватістю.

18/05/2025 16:16