Статті

Щоб смачно та корисно: яке печиво можна давати малюкам

Які види печива безпечні для дітей

Ідеальний варіант — готувати ласощі самостійно, щоб контролювати кількість та якість інгредієнтів, але це вимагатиме сил і часу. Значно простіше купити готовий продукт, але варто пам’ятати, що ціна на дитяче печиво залежить від багатьох факторів, у тому числі складу і виробника.
Цукор в помірних дозах необхідний розвитку мозку малюка, а коли він підросте — інтелектуальної діяльності (під час навчання чи активної підготовки до школи). Тому деякі види печива будуть корисні:

  1. Галетне. Навіть дієтологи дозволяють його їсти, оскільки в ньому відсутні речовини, які шкодять зубам або викликають алергію (готують його з борошна та води). Воно може бути різної форми, але дітям більше подобаються печінка у вигляді тварин (запастись ним можна в магазині смачних штук МАУДАУ).
  2. Вівсяна. У ньому більше жиру, ніж у галетному, але є також клітковина, вітаміни та мінерали з вівсянки грубого помелу, що використовується для його приготування. Але важливо звертати увагу на зовнішній вигляд печива: корисне виглядатиме сірувато-коричневим і непоказним, а ось те, що здається глянцевим, краще оминати, оскільки воно вважається менш безпечним для організму.
  3. З цільнозернового борошна. У ній є вітаміни, мінерали та клітковина. Чим менше додаткових інгредієнтів, тим краще, оскільки вони роблять десерт менш корисним.

Немовлятам, які вже перейшли на прикорм, для розширення їх смакових горизонтів (після каш, м’яса та овочів) можна давати спеціальне печиво, призначене для малюків з 6 місяців. При цьому важливо стежити за реакцією дитини і якщо щось піде не так, відмовитися від такого десерту.

Як приготувати корисне печиво вдома

Якщо дитина не має алергії на банани, з них можна приготувати смачний і корисний десерт. Для цього знадобляться:

  1. 110 г сиру;
  2. 160 г банана;
  3. 150 г вівсяних пластівців (варити їх не потрібно);
  4. 1 ст.л меду;
  5. сухофрукти, горіхи (за бажанням).

Для тесту необхідно розім’яти вилкою банан, додати пластівці, сир, мед та інші інгредієнти. Все ретельно перемішати, а після цього мокрими руками формувати невеликі коржики і викладати їх на лист (краще, якщо в ньому буде силіконовий килимок).

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів, потім відправити туди печиво на 12–15 хвилин. Після готовності дістати та дати охолонути.

Печиво – смачний десерт, який люблять діти та дорослі. Щоб він був ще й корисним, стежте за складом та вибирайте те, у чому впевнені.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Чи мобілізують жінок в Україні і що таке військовий облік — пояснення юристів

Питання примусового призову жінок в Україні набуло актуальності на тлі війни. Хто з українок підлягає…

29/09/2025 17:55
  • Новини

Нацбанк вилучає з обігу ще одну монету: що зміниться для покупців і продавців

З жовтня Національний банк України розпочинає поступове вилучення з обігу частини дрібних розмінних монет. Спеціально…

29/09/2025 17:33
  • Новини

Хто з українців вже скоро отримає безплатне житло: Рада готує несподіваний закон

В Україні планують започаткувати європейську модель соціального житла. На яких умовах його можна буде отримати?

29/09/2025 16:55
  • Новини

Як підтвердити стаж до 2004 року: роз’яснення Пенсійного фонду України

Якщо ви працювали до 2004 року, важливо оцифрувати записи у трудовій книжці. Пенсійний фонд України…

29/09/2025 16:26
  • Новини

Доплати після 60: хто з жінок в Україні отримує підвищені пенсійні виплати

В Україні жінки пенсійного віку можуть розраховувати на додаткову державну підтримку. Розповідаємо, кому і скільки…

29/09/2025 15:55
  • Новини

Місячний посівний календар на жовтень 2025 року: коли і що можна робити в саду і на городі

Для вдалих робіт в саду та на городі потрібно стежити за фазами Місяця. Розповідаємо, коли…

29/09/2025 15:35