Статті

Щоб смачно та корисно: яке печиво можна давати малюкам

Які види печива безпечні для дітей

Ідеальний варіант — готувати ласощі самостійно, щоб контролювати кількість та якість інгредієнтів, але це вимагатиме сил і часу. Значно простіше купити готовий продукт, але варто пам’ятати, що ціна на дитяче печиво залежить від багатьох факторів, у тому числі складу і виробника.
Цукор в помірних дозах необхідний розвитку мозку малюка, а коли він підросте — інтелектуальної діяльності (під час навчання чи активної підготовки до школи). Тому деякі види печива будуть корисні:

  1. Галетне. Навіть дієтологи дозволяють його їсти, оскільки в ньому відсутні речовини, які шкодять зубам або викликають алергію (готують його з борошна та води). Воно може бути різної форми, але дітям більше подобаються печінка у вигляді тварин (запастись ним можна в магазині смачних штук МАУДАУ).
  2. Вівсяна. У ньому більше жиру, ніж у галетному, але є також клітковина, вітаміни та мінерали з вівсянки грубого помелу, що використовується для його приготування. Але важливо звертати увагу на зовнішній вигляд печива: корисне виглядатиме сірувато-коричневим і непоказним, а ось те, що здається глянцевим, краще оминати, оскільки воно вважається менш безпечним для організму.
  3. З цільнозернового борошна. У ній є вітаміни, мінерали та клітковина. Чим менше додаткових інгредієнтів, тим краще, оскільки вони роблять десерт менш корисним.

Немовлятам, які вже перейшли на прикорм, для розширення їх смакових горизонтів (після каш, м’яса та овочів) можна давати спеціальне печиво, призначене для малюків з 6 місяців. При цьому важливо стежити за реакцією дитини і якщо щось піде не так, відмовитися від такого десерту.

Як приготувати корисне печиво вдома

Якщо дитина не має алергії на банани, з них можна приготувати смачний і корисний десерт. Для цього знадобляться:

  1. 110 г сиру;
  2. 160 г банана;
  3. 150 г вівсяних пластівців (варити їх не потрібно);
  4. 1 ст.л меду;
  5. сухофрукти, горіхи (за бажанням).

Для тесту необхідно розім’яти вилкою банан, додати пластівці, сир, мед та інші інгредієнти. Все ретельно перемішати, а після цього мокрими руками формувати невеликі коржики і викладати їх на лист (краще, якщо в ньому буде силіконовий килимок).

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів, потім відправити туди печиво на 12–15 хвилин. Після готовності дістати та дати охолонути.

Печиво – смачний десерт, який люблять діти та дорослі. Щоб він був ще й корисним, стежте за складом та вибирайте те, у чому впевнені.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Що варто їсти при підвищеному тиску: кардіологи виділили ягоду з унікальним ефектом

Деякі сезонні ягоди можуть не лише смакувати, а й помітно покращити самопочуття при гіпертонії —…

28/06/2025 08:15
  • Новини

Пенсіонери можуть втратити пенсію за три місяці, якщо не подадуть заяву до Пенсійного фонду

Для пенсіонерів існує негласне правило "90 днів", чому саме протягом цього часу потрібно подати заяву…

28/06/2025 06:34
  • Новини

Погода на вихідні 28-29 червня: знову спека чи прийдуть дощі

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

27/06/2025 23:35
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 28 червня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

27/06/2025 23:01
  • Новини

Зовні ідеальні, всередині коричневі: що не так з вашими яблуками і як вирішити проблему

Здавалося б, яблуко ідеальне, але варто розрізати — і всередині воно вже не апетитне. Чому…

27/06/2025 22:30
  • Новини

Домашній пломбір, як у дитинстві: готуємо з натуральних інгредієнтів за 15 хвилин

Смак, знайомий з дитинства, можна відтворити вдома — без хімії та стабілізаторів. Знадобиться всього кілька…

27/06/2025 21:55