Неділя, 26 Січня, 2025
ГоловнаРізнеБізнес на колесах: ідеї для пересувної точки продажу

Бізнес на колесах: ідеї для пересувної точки продажу

Этот материал также доступен на русском языке
Мобільні точки продажу – це не нова ідея на ринку. Напевно, кожен бачив машину, в якій можна купити каву з собою. Такий бізнес не потребує великих вкладень. При цьому він швидко окупається та приносить власнику чималий прибуток. Головне – продумати концепцію.

Переваги пересувної точки

Плюси бізнесу на колесах:

  1. Свобода вибору – власник сам обирає концепцію. У фуд-траку можна продавати каву, десерти, піцу, страви східної чи японської кухні.
  2. Свобода пересування – машина, фургон або автобус не прив’язані до певного розташування. Його можна міняти протягом дня, залежно від ритму міста. Так, вранці можна припаркуватись біля бізнес-центру, коли офісні працівники поспішають на роботу. Вони не відмовляться від кави, яку можна випити на ходу. Вдень можна зупинитись біля вузу, а ввечері – у парку.
  3. Можливість повернення частини коштів у разі невдачі – для цього продають транспортний засіб. Він відшкодує частину витрат на невдалий стартап.
  4. Гнучкість – фургон легко переобладнати для продажу будь-яких напоїв та страв. Так, якщо кав’ярня виявилася невдалою ідеєю, її можна переробити під морозиво.
  5. Зручність для клієнтів – людині, яка поспішає на роботу чи навчання, простіше купити каву на вулиці, ніж цілеспрямоване йти до кав’ярні.

Відкриття пересувної точки продажу вимагає менше витрат та документів, ніж кафе чи магазин.

Ідеї для фуд-траку

У машинах обладнають такі заклади:

  1. Кав’ярня – найпростіший варіант. Потрібно подбати про кавомашину та одноразовий посуд. Також потрібно купувати свіжообсмажену каву та різні добавки: цукор, молоко, топінги, сиропи.
  2. Кафе або фастфуд – для їх відкриття не підійде легковий автомобіль, як у випадку з кав’ярнею. Знадобиться фургон або автобус, де потрібно обладнати повноцінну кухню і стійку для продажу страв на винос. Також можна виділити місце для зберігання складних меблів: столів, стільців та парасольок. Вони встановлюються поряд із фургоном. У пересувних кафе пропонують піцу, роли, суші, локшину, шаурму та ін.
  3. Кафе-морозиво – головна перевага такого бізнесу полягає у невеликих витратах на стартап. Знадобиться холодильне обладнання та власне морозиво. Також потрібно подбати про вафельні стаканчики та топінги. Єдиний недолік такого бізнесу полягає у сезонності. Морозиво має попит тільки в теплу пору року. На зиму фургон можна переобладнати під кав’ярню.
  4. Молочний магазинчик – у пересувній точці можна продавати молоко, кефір, йогурт та ін. Візитною карткою стане фермерська продукція.
  5. Магазинчик із солодощами – при цьому потрібно продумати тематику. Так, у фургоні можна продавати східні солодощі.

У пересувних точках також продають фрукти, овочі, спеції та ін. Асортимент товарів не буде надто великим. За його складом потрібно орієнтуватися вузьку нішу.

Що потрібно, щоб відкрити мобільну точку продажу

Для відкриття пересувного бізнесу необхідно подолати такі етапи:

  • складання бізнес-плану – у ньому чітко прописуються всі пункти, починаючи від ідеї та закінчуючи витратними матеріалами, це допоможе розрахувати стартові витрати;
  • купівля транспортного засобу – його тип залежить від ідеї, для кав’ярні підійде легковий автомобіль, а для обладнання кафе необхідний фургон чи автобус;
  • оформлення документів – відкриття будь-якого бізнесу потребує узгодження з місцевою владою;
  • купівля обладнання та товару – найкраще налагодити постійну співпрацю з 1-2 постачальниками.

Ще один пункт – персонал. Спочатку можна працювати самостійно. Пізніше можна найняти помічників.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні