Насіння кардамону містить ефірні олії, вітаміни (B1, B2, В3, C), мінерали (цинк, магній, кальцій, залізо).
Воно покращує роботу серця, мозку, травної системи, допомагає позбутися токсинів, стимулює імунітет, підвищує життєвий тонус.
Як використовують кардамон у медицині?
- Кардамон допомагає при застуді, кашлі, розладі шлунка, бронхіті. Полоскання відваром кардамону та кориці знімає біль у горлі й захищає від грипу.
- Чай з кардамоном допомагає при циститах і зміцнює нервову систему. Ця пряність знижує вміст води та слизу в організмі, а її ефірні олії використовуються для інгаляцій та ванн.
- Пожуйте 2-3 насінини, щоб освіжити дихання і позбутися ранкової млявості.
- Додайте кардамон у чай або каву, і ви отримаєте напій з вишуканим ароматом, що покращує травлення.
- Ароматний чай із суміші меленого кардамону, меленого сухого імбиру та гвоздики, допомагає впоратися з болем у животі (від переїдання чи нетравлення) та сприяє добрій роботі кишечника.
Як застосовувати у кулінарії?
Додавайте кардамон у страви помірно – досить щіпки. Купуйте тільки якісну спецію: коробочки мають бути цілими і без тріщин.
Читайте також: