Неділя, 5 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГосподарська скарбничка корисних порад: з чого приготувати ароматну ванну

Господарська скарбничка корисних порад: з чого приготувати ароматну ванну

Этот материал также доступен на русском языке
Кожній господині знайома ситуація, коли якихось продуктів не вистачає, чи навпаки, щось залишається. Що робити? Наша скарбничка зібрала корисні поради для таких ситуацій.

Як приготувати розсипчасту перловку

Щоб приготувати розсипчасту перловку, ретельно промийте крупу до прозорості, щоб видалити зайвий крохмаль. При варінні використовуйте пропорцію 1:3 (на склянку крупи беріть 3 склянки води).

Якщо у вас є час, замочіть перловку на 2-3 години або на ніч, тоді вона приготується швидше і краще провариться.

Варіть замочену крупу близько 40 хвилин, незамочену – близько години. Соліть на початку або середині варіння. Після приготування дайте каші настоятися під кришкою 10 хвилин.

Використовуємо рослини, що залишилися після приготування настою

Не викидайте рослини, що залишилися після приготування настою або чаю. Використовуйте їх для компресів.

Слегка влажные травы заверните в льняную ткань и приложите к больному месту. Сверху — целлофан или клеенку, а затем все оберните шерстяным одеялом. Чтобы фитоаппликация «сработала», ее толщина должна быть 4-6 см. 

Залишки настою використовуйте для лікувальних ванн.

Євген Шмерко, фітотерапевт

Чи вийде вертута без замішування тіста

Якщо хочете приготувати вертуту, наприклад, з квашеною капустою, необов’язково витрачати час на замішування тіста, а потім ще й на його витягування. Лаваш – це те, що вам потрібно.

  • Протушкуйте півкіло квашеної капусти, за бажанням можна додати цибулю, моркву та будь-яку приправу.
  • Лист лаваша змастіть кетчупом, викладіть начинку, розподіліть її, не доходячи до країв.
  • Згорніть рулетом, зверху теж змастіть кетчупом і запікайте рулет у духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.

Якщо починає псуватися гарбуз

Якщо в холодильнику починає псуватися гарбуз і залишилося кілька яблук, приготуйте варення.

Знадобиться 700 г гарбуза, 300 г яблук, 100 г заморожених ягід або апельсин, 700 г цукру.

  • Наріжте гарбуз та яблука невеликими шматочками, додайте ягоди або нарізаний апельсин, засипте цукром і залиште на 3-5 годин.
  • Коли виділиться багато соку, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, остудіть. Повторюйте 5-6 разів.
  • Перекладіть у стерилізовані банки і закатайте залізними кришками.
Раніше ми радили:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні