Середа, 1 Січня, 2025
ГоловнаСпоживачЗелений чай – еліксир здоров'я, але не всі знають, як правильно заварювати...

Зелений чай – еліксир здоров’я, але не всі знають, як правильно заварювати благородний напій

Этот материал также доступен на русском языке
Зеленому чаю приписують чимало чудодійних властивостей, і це недарма. Одна-дві чашки на день – цієї порції вистачить, щоб жити довше і зберігати бадьорість, як у мудреців Тибету.

Якщо приготувати слабкий настій, смаку не буде. Занадто міцний почне гірчити. У чаї, що остигнув, підвищується вміст токсичного гуаніну і замість користі отримуємо шкоду.

Зелений чай багатий катехінами, які мають протипухлинну дію, і антиоксидантами, що уповільнюють старіння. Про користь напою знають багато, але як правильно заварювати і пити зелений чай – одиниці.

Як правильно заварювати зелений чай?

  1.  Для заварювання використовуйте м’яку воду. Добре, якщо вода очищена від хлору та домішок, наприклад, за допомогою фільтра. Також врахуйте, що окропом зелений чай заварювати не можна, оптимальна температура води – 75-90 градусів.
  2.  Перед заварюванням промийте чайник або чашку гарячою водою – це збереже тепло і покращить аромат чаю.
  3.  Для однієї чашки чаю достатньо 1 чайної ложки заварки. Спочатку залийте чайне листя гарячою водою і злийте її через 20-30 секунд – так ви позбавитеся від пилу. Потім залийте чай водою, що трохи охолола після кипіння, і залиште на 2 хвилини.
  4. Зелений чай можна заварювати кілька разів. Кожна наступна заварка матиме інший смак та аромат, збільшіть час на 15-20 секунд для кожної нової чашки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні