Якщо приготувати слабкий настій, смаку не буде. Занадто міцний почне гірчити. У чаї, що остигнув, підвищується вміст токсичного гуаніну і замість користі отримуємо шкоду.
Зелений чай багатий катехінами, які мають протипухлинну дію, і антиоксидантами, що уповільнюють старіння. Про користь напою знають багато, але як правильно заварювати і пити зелений чай – одиниці.
Як правильно заварювати зелений чай?
- Для заварювання використовуйте м’яку воду. Добре, якщо вода очищена від хлору та домішок, наприклад, за допомогою фільтра. Також врахуйте, що окропом зелений чай заварювати не можна, оптимальна температура води – 75-90 градусів.
- Перед заварюванням промийте чайник або чашку гарячою водою – це збереже тепло і покращить аромат чаю.
- Для однієї чашки чаю достатньо 1 чайної ложки заварки. Спочатку залийте чайне листя гарячою водою і злийте її через 20-30 секунд – так ви позбавитеся від пилу. Потім залийте чай водою, що трохи охолола після кипіння, і залиште на 2 хвилини.
- Зелений чай можна заварювати кілька разів. Кожна наступна заварка матиме інший смак та аромат, збільшіть час на 15-20 секунд для кожної нової чашки.
Читайте також: