Всі органи травного тракту мають слизову оболонку, що складається з клітин, клітини містять білок.
Білок витримує максимальну температуру 42 градуси, і якщо цей показник більший, білок денатурується (зварюється), клітина втрачає свої функції. Тому оптимальною є температура їжі та рідини, які ми споживаємо, не більша за 40 градусів.
Часте вживання гарячого призводить до того, що рецептори слизової оболонки рота втрачають свою здатність розпізнавати температуру.
В результаті людина перестає відчувати, що їжа надто гаряча, відбувається регулярне травмування підслизового та м’язового шарів органів. А при регулярному повторенні виникають рубцеві зміни (як на тілі після рани).
Звичайно, наприклад, гарячі вареники або пончики повільніше проходять через стравохід, тому більше травмують, ніж рідина.
Часто жінки обпікають собі шлунок гарячими пиріжками, якими вони смакують відразу зі сковорідки, коли їх смажать. І тут навіть можуть виникнути виразки.
Вам буде корисно:
Цей десерт готували практично всі, і, справді, своїм смаком він нагадує морозиво «Пломбір», що тільки…
Магнітні бурі завдають шкоди нашому здоров'ю та самопочуттю, тому важливо заздалегідь знати, коли геомагнітне поле…
Кількість вимог для отримання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг для кількох категорій громадян скоротять. Міністерство…
Частина українців можуть отримати продуктові набори від благодійної організації. Для цього потрібно заповнити онлайн-заявку.
24 травня в Україні відзначають Європейський день парків, День слов’янської писемності і культури і Всесвітній…
Щоб продовжувати отримувати пенсії, деяким українцям доведеться написати заяву у Пенсійний фонд і стосується це…