Всі органи травного тракту мають слизову оболонку, що складається з клітин, клітини містять білок.
Білок витримує максимальну температуру 42 градуси, і якщо цей показник більший, білок денатурується (зварюється), клітина втрачає свої функції. Тому оптимальною є температура їжі та рідини, які ми споживаємо, не більша за 40 градусів.
Часте вживання гарячого призводить до того, що рецептори слизової оболонки рота втрачають свою здатність розпізнавати температуру.
В результаті людина перестає відчувати, що їжа надто гаряча, відбувається регулярне травмування підслизового та м’язового шарів органів. А при регулярному повторенні виникають рубцеві зміни (як на тілі після рани).
Звичайно, наприклад, гарячі вареники або пончики повільніше проходять через стравохід, тому більше травмують, ніж рідина.
Часто жінки обпікають собі шлунок гарячими пиріжками, якими вони смакують відразу зі сковорідки, коли їх смажать. І тут навіть можуть виникнути виразки.
Вам буде корисно:
Уже з 1 січня 2026 року в Україні зростуть мінімальні та максимальні пенсії. Крім того,…
Раптова зміна кольору чи форми нігтів — не просто косметичний дефект. Якщо пластина пожовтіла, стала…
Мряка, плюсова температура й поривчастий вітер. Яка очікується погода в регіонах 8 грудня?
У понеділок дослідники космічної погоди прогнозують геомагнітний шторм рівня G1. Що чекає на Землю та…
Тиждень рішучих «ні». Зірки попереджають про важливі межі в комунікаціях.
Список міні-овочів для квартири. Що садити взимку і як доглядати?