Всі органи травного тракту мають слизову оболонку, що складається з клітин, клітини містять білок.
Білок витримує максимальну температуру 42 градуси, і якщо цей показник більший, білок денатурується (зварюється), клітина втрачає свої функції. Тому оптимальною є температура їжі та рідини, які ми споживаємо, не більша за 40 градусів.
Часте вживання гарячого призводить до того, що рецептори слизової оболонки рота втрачають свою здатність розпізнавати температуру.
В результаті людина перестає відчувати, що їжа надто гаряча, відбувається регулярне травмування підслизового та м’язового шарів органів. А при регулярному повторенні виникають рубцеві зміни (як на тілі після рани).
Звичайно, наприклад, гарячі вареники або пончики повільніше проходять через стравохід, тому більше травмують, ніж рідина.
Часто жінки обпікають собі шлунок гарячими пиріжками, якими вони смакують відразу зі сковорідки, коли їх смажать. І тут навіть можуть виникнути виразки.
Вам буде корисно:
Чи зміниться тарифи на газ у 2025 році? Що готують для українців?
Стартувала реєстрація для одержання продуктових наборів. Як отримати гуманітарну допомогу.
Російські війська продовжують обстрілювати мирні населені України. На фронті ситуація залишається складною.
На деяких пенсіонерів чекає приємний сюрприз – наступного року їх значно піднімуть виплати.
Належна температура в помешканні важлива не тільки для комфортного проживання, а й для збереження ремонту…
26 грудня відзначають День подарунків та День скигліїв. Християни відзначають Собор Пресвятої Богородиці, вшановують пам'ять…