Всі органи травного тракту мають слизову оболонку, що складається з клітин, клітини містять білок.
Білок витримує максимальну температуру 42 градуси, і якщо цей показник більший, білок денатурується (зварюється), клітина втрачає свої функції. Тому оптимальною є температура їжі та рідини, які ми споживаємо, не більша за 40 градусів.
Часте вживання гарячого призводить до того, що рецептори слизової оболонки рота втрачають свою здатність розпізнавати температуру.
В результаті людина перестає відчувати, що їжа надто гаряча, відбувається регулярне травмування підслизового та м’язового шарів органів. А при регулярному повторенні виникають рубцеві зміни (як на тілі після рани).
Звичайно, наприклад, гарячі вареники або пончики повільніше проходять через стравохід, тому більше травмують, ніж рідина.
Часто жінки обпікають собі шлунок гарячими пиріжками, якими вони смакують відразу зі сковорідки, коли їх смажать. І тут навіть можуть виникнути виразки.
Вам буде корисно:
Чорні та темні речі дуже популярні в холодну пору року. Але такий одяг потребує особливого…
Деревна зола – популярне органічне добриво, яке часто використовується садівниками та городниками для покращення родючості…
З 15 листопада погода потрохи погіршується всюди, крім півдня.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Після дня пам’яті святого апостола Пилипа православні християни розпочинають важливий період у церковному році –…
Захворювання артрит та артроз викликані змінами у суглобах, м'язових тканинах та зв'язках.