Оригінальною та дуже смачною закускою стане засолений перець, фарширований корінням та зеленню.
Солодкий зелений або червоний перець миють, видаляють плодоніжку, насіннєву камеру і все насіння, бланшують 2-3 хвилини в окропі і відразу охолоджують холодною водою.
Для фаршу використовують свіжі овочі:
на 1 кг підготовленого перцю потрібно
1,5 кг моркви,
400 г коренів петрушки та пастернаку,
100 г зелені петрушки, селери, кропу.
- Моркву і біле коріння миють, чистять, відварюють до напівготовності, потім дрібно ріжуть, додають цибулю (100 г), а відвар використовують для приготування розсолу.
- Зелень сортують, видаляючи грубі частини та велике листя, обполіскують і дрібно ріжуть.
- Всі овочі добре перемішують із сіллю (солі – 2-3% від загальної маси овочів). За бажанням у фарш можна додати часник.
- Фаршировані плоди перцю пересипають сіллю та пряною зеленню (естрагоном, кропом), щільно укладають у посуд, накривають дерев’яним колом з вантажем і залишають кваситися.
Після бродіння фарширований перець поміщають у холодильник або льох.
Солити перець можна і за допомогою розсолу
Солити перець можна і за допомогою розсолу: на 1 л води беруть 25-30 г солі (столова ложка з гіркою) і 25 г цукру (столова ложка з гіркою), розчиняють у гарячій воді і розсіл розливають по банках, заповнених фаршированими перцями. Банки прогрівають у слабко киплячій воді (літрові – 8-9 хвилин, півлітрові – 3-5 хвилин), закупорюють, потім охолоджують.
Спробуйте ще інші рецепти: