П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе виходить випічка: секрет може бути в дріжджах, які ви використовуєте

Не виходить випічка: секрет може бути в дріжджах, які ви використовуєте

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо в хаті пахне тістом, пирогами – значить, у будинку панують любов та турбота про ближніх, у будинку затишно та тепло. А щоб випічка виходила, треба мати якісь навички і знати, як гарне дріжджове тісто отримати.

Які дріжджі брати

Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.

Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.

1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.

Для зручності запам’ятайте, що:

  • 100 г пресованих дріжджів = 40 г активних = 33 г швидкодіючих;
  • 50 г пресованих = 20 г активних = 17 г швидкодіючих;
  • 25 г пресованих = 10 г активних = 8-9 г швидкодіючих.

Якщо немає вагів

Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.

У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.

Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні