Які дріжджі брати
Пекарські дріжджі бувають двох видів: свіжі (пресовані) та сухі.
Щоб випічка вийшла якісною, важливо знати, як правильно замінити одні на інші.
1 частина свіжих дріжджів дорівнює 0,33 частини швидкодіючих і 0,4 частини активних.
Для зручності запам’ятайте, що:
- 100 г пресованих дріжджів = 40 г активних = 33 г швидкодіючих;
- 50 г пресованих = 20 г активних = 17 г швидкодіючих;
- 25 г пресованих = 10 г активних = 8-9 г швидкодіючих.
Якщо немає вагів
Якщо вагів немає, можна виміряти дріжджі ложкою.
У 1 чайній ложці міститься близько 3-4 г сухих дріжджів, що дорівнює приблизно 12 г свіжих.
Зазвичай для тіста рекомендується 11 г сухих дріжджів на 1 кг борошна.
Читайте також: