Четвер, 24 Жовтня, 2024
ГоловнаРізнеЩо таке медичне функціональне ліжко та його застосування

Що таке медичне функціональне ліжко та його застосування

Этот материал также доступен на русском языке
Функціональне ліжко забезпечує комфорт пацієнтові, спрощує догляд за ним та мінімізує ризики ускладнень у зв'язку з малорухливим способом життя.

Функціональне ліжко для лежачих хворих використовується для догляду за пацієнтами з обмеженнями рухливості. Вони змушені проводити основну частину часу або постійно перебувати в положенні лежачи. Це ускладнює догляд, підвищує можливість утворення пролежнів.

Особливості функціональних ліжок

Ліжка функціональні реанімаційні та доглядові мають регульовані показники нахилу, висоти. Ніжні, головні, спинні секції можна регулювати, що полегшує процес зміни положення тіла. Це особливо важливо для забезпечення нормальних процесів травлення, дихання, циркуляції крові.

Багато моделей комплектуються спеціальними матрацами або поверхнями з антипролежневим ефектом. Якщо пацієнт не може рухатися самостійно, ця опція є обов’язковою – вона забезпечує комфорт, дозволяє підтримувати нормальне самопочуття, мінімізує ймовірність появи пролежнів. Оскільки медичні функціональні ліжка часто потрібно переміщати приміщенням, їх комплектують спеціальними коліщатками. Для унеможливлення небажаних зсувів передбачається опція блокування.

Бічні поручні чи огородження забезпечують безпеку лежачого хворого, запобігають випадковим падінням з ліжка. Їх можна піднімати та опускати з урахуванням необхідності. Деякі моделі ліжок комплектуються ручним, електричним чи гідравлічним приводом для простого регулювання положень. Це спрощує зміну положення тіла пацієнта без необхідності застосування значної фізичної сили. Також ліжко можна доповнювати:

  • стійкими інфузіями,
  • столиками для їжі,
  • підйомні механізми,
  • іншими аксесуарами.

Точне оснащення залежить від моделі, її можливостей. Уточнюйте комплектацію до оформлення покупки, якщо є питання щодо вибору, звертайтеся з ними до фахівців.

Вимоги до спеціалізованих меблів

Функціональне медичне ліжко має бути виконане з якісних довговічних матеріалів. Металеві конструкції мають максимальний попит внаслідок стійкості до підвищених навантажень, простого догляду. Також модель має забезпечувати пацієнту максимальний комфорт.

Це можливо внаслідок наявності регулювань положень, доступності різних моделей матраців, ін. Не повинно виникати складнощів з дезінфекцією та очищенням. Слідкуйте за тим, щоб матеріали в основі легко піддавалися гігієнічній обробці, вона не скорочувала термін їхньої служби.

Щоб зупинитись на оптимальній моделі, оцініть потреби конкретного пацієнта. Якщо людина досить рухлива, вистачить мінімальних регулювань. Повністю лежачим пацієнтам беруть багатофункціональні моделі ліжок із гнучкими налаштуваннями, широким переліком секцій, електричними підйомними механізмами. Функціональні ліжка можуть мати ручне, гідравлічне або електричне керування. Електричні моделі зручніше, тому що дозволяють персоналу, що доглядає, легко змінювати положення ліжка без докладання значних фізичних зусиль. Зате ручні прості, надійні та доступні за ціною. Гідропідйомний механізм вважається компромісним варіантом між першими двома.

Для пацієнтів, які перебувають у ліжку тривалий час, важливо вибрати ліжко з антипролежневим матрацом. Він знизить ризики утворення пролежнів, покращить кровообіг. Розмір повинен відповідати масі тіла та зростанню пацієнта. У більшості випадків досить стандартних моделей, але для великих лежачих хворих краще брати широке ложе та моделі на посиленій рамі.

Ліжко медичне функціональне металеве може йти з набором додаткових опцій – воно коштуватиме дорожче за стандартне, зате має широкі області застосування. Рекомендовано наявність витягів для рук, ніг, стійок для інфузій, рухомих столиків для читання, їжі. Ці пристрої підвищують комфорт хворого, спрощуючи догляд за ним для персоналу. Ціна залежить від низки параметрів:

  • бренду,
  • матеріалів,
  • розмірів,
  • перелік доступних функцій,
  • типу приводу.

Зупиняйтесь на оптимальному у плані співвідношення ціни та якості рішенні. Правильний вибір функціонального ліжка може значно покращити якість життя пацієнта, полегшити процес догляду, запобігти розвитку ускладнень. Шукаєте вигідні ціни та всі необхідні гарантії? Широкий список варіантів пропонує компанія Reanimed. Інтернет-магазин співпрацює із клієнтами В2В сегменту, гарантує вигідні ціни, високу якість продукції. Залишайте заявку на сайті для отримання консультацій з питань, що цікавлять, допомоги у виборі. Купити функціональне ліжко можна у Дніпрі, Вінниці та будь-якому іншому місті України.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні