Статті

Осіннє меню: два оригінальні рецепти з цвітної капусти, яка допомагає контролювати вагу

Цвітна капуста допомагає контролювати вагу

Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.

Секрети приготування:

  • цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);

  • цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;

  • використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.

Цвітна капуста у духовці з часником і сиром

Інгредієнти

Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.

Приготування

  • Сир натерти на дрібній тертці.
  • Капусту помістити у форму для випічки.
  • Масло розтопити і змішати з подрібненим часником, цедрою, подрібненою петрушкою, сіллю і перцем.
  • Змастити качан і накрити фольгою.
  • Випікайте при температурі 190 градусів.
  • Через 30 хвилин зняти фольгу, а ще через 15 хвилин посипати сиром.
  • Через 3-5 хвилин страва готова.

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти

Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.

Приготування

  • Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді 10 хвилин. Промити, розібрати на суцвіття.
  • Бланшувати в киплячій воді 1-2 хвилини. Відкинути на друшляк.
  • Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як подобається. Часник нарізати великими пластинами.
  • Приготувати маринад: в 1 літр окропу додати сіль, цукор, олію та оцет – дати покипіти 5 хвилин.
  • Бланшовану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути.
  • У маринад, що практично охолонув, додати часник, натерту моркву і спеції або 2 чайні ложки приправи для корейської моркви.
  • Готовий маринад із капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.

Готуйте також:

Новое на сайте

  • Новини

Кращий, за знамениту «Монастирську хату»: готуємо торт «Вишневе блаженство» без випічки

Ніжний крем, ароматні вишні та хрустка основа — «Вишневе блаженство» точно виправдовує свою назву.

17/10/2025 22:04
  • Новини

Повторна реєстрація нерухомості, придбаної до 2013 року: кому потрібно це зробити

Щоб убезпечити свою нерухомість, власникам документів до 2013 року радять зареєструвати їх у Державному реєстрі…

17/10/2025 21:17
  • Новини

Не встигли оцифрувати трудову книжку: як це вплине на страховий стаж

Пенсійний фонд України нагадує: до червня 2026 року потрібно оцифрувати трудові книжки, щоб захистити свій…

17/10/2025 20:11
  • Новини

За річну передплату на газету «На пенсії» – подарунок: встигніть до 25 грудня

Передплата газети «На пенсії» на наступний рік вже відкрита. Оформити її можна через «Укрпошту».

17/10/2025 19:28
  • Новини

Найскладніша зима для чотирьох регіонів: експерти попередили, кому слід приготуватися

Російські удари по енергетичній інфраструктурі можуть спричинити серйозні проблеми з електропостачанням у кількох регіонах.

17/10/2025 18:53
  • Новини

Українцям виплачуватимуть майже 1300 гривень грошової допомоги: хто отримає кошти

В Україні запустили нову програму фінансової підтримки. Хто зможе отримати грошову допомогу та куди за…

17/10/2025 17:32