Статті

Осіннє меню: два оригінальні рецепти з цвітної капусти, яка допомагає контролювати вагу

Цвітна капуста допомагає контролювати вагу

Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.

Секрети приготування:

  • цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);

  • цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;

  • використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.

Цвітна капуста у духовці з часником і сиром

Інгредієнти

Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.

Приготування

  • Сир натерти на дрібній тертці.
  • Капусту помістити у форму для випічки.
  • Масло розтопити і змішати з подрібненим часником, цедрою, подрібненою петрушкою, сіллю і перцем.
  • Змастити качан і накрити фольгою.
  • Випікайте при температурі 190 градусів.
  • Через 30 хвилин зняти фольгу, а ще через 15 хвилин посипати сиром.
  • Через 3-5 хвилин страва готова.

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти

Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.

Приготування

  • Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді 10 хвилин. Промити, розібрати на суцвіття.
  • Бланшувати в киплячій воді 1-2 хвилини. Відкинути на друшляк.
  • Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як подобається. Часник нарізати великими пластинами.
  • Приготувати маринад: в 1 літр окропу додати сіль, цукор, олію та оцет – дати покипіти 5 хвилин.
  • Бланшовану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути.
  • У маринад, що практично охолонув, додати часник, натерту моркву і спеції або 2 чайні ложки приправи для корейської моркви.
  • Готовий маринад із капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.

Готуйте також:

Новое на сайте

  • Новини

Які продукти не варто гріти у мікрохвильовці: зробите тільки гірше

Мікрохвильова піч давно стала незамінною на кухні: вона швидко розігріває їжу та економить час. Проте…

05/12/2025 11:41
  • Новини

Як зараховується стаж мобілізованим українцям: пояснення Пенсійного фонду

Чи входить військова служба в Україні до страхового стажу, чи зараховується до вислуги років і…

05/12/2025 10:47
  • Новини

У Мінсоцполітики оновили інформацію стосовно виплати тисячі Зеленського: що треба знати

В Україні стартувала виплата тисячі від Зеленського, проте не усі громадяни, хто подав заявки, отримують…

05/12/2025 09:32
  • Новини

Споживачам вказали на важливу деталь повірки лічильника газу, про яку часто мовчать газівники

Повірка лічильника газу — це не просто формальність, а перевірка точності та справності приладу, який…

05/12/2025 08:37
  • Новини

Нова соціальна допомога для пенсіонерів до 4500 гривен: хто отримає, а кому відмовлять

Базову соціальну допомогу можить отримувати не лише малозабезпечені родини, особи з інвалідністю, але й пенсіонери.…

05/12/2025 07:36
  • Новини

Святитель Миколай і Санта-Клаус: у чому різниця та як допомагає людям Чудотворець

6 грудня за новоюліанським календарем і 19 грудня за юліанським ми відзначаємо свято Миколая. Хто…

05/12/2025 06:33