Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.
Секрети приготування:
цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);
цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;
використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.
Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.
Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.
Готуйте також:
Поради про непотрібні речі Шановні читачі, ми продовжуємо серію публікацій про речі, які на перший…
В Україні запроваджено нову програму підготовки для окремих категорій громадян. На що можна витратити 5000…
Попри відсутність осінньої індексації окремі категорії українських пенсіонерів можуть розраховувати на збільшення щомісячних виплат.
Іноді вчасно почута порада може врятувати здоров'я. У цій добірці перевірені народні рецепти, які підтримають…
Якщо ви не заробили пенсійний стаж, але потребуєте підтримки, держава має рішення. З 2025 року…
Це день, коли серце нації б'ється в унісон — з вірою, болем, надією