Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.
Секрети приготування:
цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);
цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;
використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.
Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.
Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.
Готуйте також:
Мікрохвильова піч давно стала незамінною на кухні: вона швидко розігріває їжу та економить час. Проте…
Чи входить військова служба в Україні до страхового стажу, чи зараховується до вислуги років і…
В Україні стартувала виплата тисячі від Зеленського, проте не усі громадяни, хто подав заявки, отримують…
Повірка лічильника газу — це не просто формальність, а перевірка точності та справності приладу, який…
Базову соціальну допомогу можить отримувати не лише малозабезпечені родини, особи з інвалідністю, але й пенсіонери.…
6 грудня за новоюліанським календарем і 19 грудня за юліанським ми відзначаємо свято Миколая. Хто…