Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.
Секрети приготування:
цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);
цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;
використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.
Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.
Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.
Готуйте також:
Ніжний крем, ароматні вишні та хрустка основа — «Вишневе блаженство» точно виправдовує свою назву.
Щоб убезпечити свою нерухомість, власникам документів до 2013 року радять зареєструвати їх у Державному реєстрі…
Пенсійний фонд України нагадує: до червня 2026 року потрібно оцифрувати трудові книжки, щоб захистити свій…
Передплата газети «На пенсії» на наступний рік вже відкрита. Оформити її можна через «Укрпошту».
Російські удари по енергетичній інфраструктурі можуть спричинити серйозні проблеми з електропостачанням у кількох регіонах.
В Україні запустили нову програму фінансової підтримки. Хто зможе отримати грошову допомогу та куди за…