Статті

Осіннє меню: два оригінальні рецепти з цвітної капусти, яка допомагає контролювати вагу

Цвітна капуста допомагає контролювати вагу

Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.

Секрети приготування:

  • цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);

  • цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;

  • використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.

Цвітна капуста у духовці з часником і сиром

Інгредієнти

Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.

Приготування

  • Сир натерти на дрібній тертці.
  • Капусту помістити у форму для випічки.
  • Масло розтопити і змішати з подрібненим часником, цедрою, подрібненою петрушкою, сіллю і перцем.
  • Змастити качан і накрити фольгою.
  • Випікайте при температурі 190 градусів.
  • Через 30 хвилин зняти фольгу, а ще через 15 хвилин посипати сиром.
  • Через 3-5 хвилин страва готова.

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти

Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.

Приготування

  • Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді 10 хвилин. Промити, розібрати на суцвіття.
  • Бланшувати в киплячій воді 1-2 хвилини. Відкинути на друшляк.
  • Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як подобається. Часник нарізати великими пластинами.
  • Приготувати маринад: в 1 літр окропу додати сіль, цукор, олію та оцет – дати покипіти 5 хвилин.
  • Бланшовану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути.
  • У маринад, що практично охолонув, додати часник, натерту моркву і спеції або 2 чайні ложки приправи для корейської моркви.
  • Готовий маринад із капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.

Готуйте також:

Новое на сайте

  • Статті

Чому топери такі популярні?

Ці вироби допомагають покращити якість сну, коригуючи жорсткість та забезпечуючи додаткову підтримку. Топери можуть значно…

22/10/2024 11:19
  • Новини

Окупанти вдарили по Сумах: троє загиблих, у тому числі дитина — воєнне зведення 22 жовтня

Російські війська продовжують вбивати мирних жителів України. На фронті ситуація залишається складною.

22/10/2024 09:50
  • Новини

В Україні підвищать пенсії: скільки отримуватимуть пенсіонери

Названо суми підвищення пенсійних виплат та дати, коли це відбудеться.

22/10/2024 08:32
  • Новини

Експерти назвали олію, яку не можна використовувати для смаження – це дуже шкідливо для здоров’я

Смажені страви вважаються менш корисними, а через використання невідповідних жирів можуть ставати навіть шкідливими.

22/10/2024 07:47
  • Новини

Свята та народні прикмети 22 жовтня — чому цього дня потрібно знайти березовий лист з інеєм

22 жовтня в Україні відзначається Всесвітній день людей із порушеннями мови. Християни вшановують пам'ять святого…

22/10/2024 06:53
  • Новини

Бюджетний та дуже смачний торт «Каракум» на кефірі – без яєць та вершкового масла

Для приготування оригінального та смачного торта зовсім не обов'язково купувати яйця чи вершкове масло, є…

22/10/2024 05:24