Статті

Осіннє меню: два оригінальні рецепти з цвітної капусти, яка допомагає контролювати вагу

Цвітна капуста допомагає контролювати вагу

Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.

Секрети приготування:

  • цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);

  • цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;

  • використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.

Цвітна капуста у духовці з часником і сиром

Інгредієнти

Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.

Приготування

  • Сир натерти на дрібній тертці.
  • Капусту помістити у форму для випічки.
  • Масло розтопити і змішати з подрібненим часником, цедрою, подрібненою петрушкою, сіллю і перцем.
  • Змастити качан і накрити фольгою.
  • Випікайте при температурі 190 градусів.
  • Через 30 хвилин зняти фольгу, а ще через 15 хвилин посипати сиром.
  • Через 3-5 хвилин страва готова.

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти

Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.

Приготування

  • Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді 10 хвилин. Промити, розібрати на суцвіття.
  • Бланшувати в киплячій воді 1-2 хвилини. Відкинути на друшляк.
  • Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як подобається. Часник нарізати великими пластинами.
  • Приготувати маринад: в 1 літр окропу додати сіль, цукор, олію та оцет – дати покипіти 5 хвилин.
  • Бланшовану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути.
  • У маринад, що практично охолонув, додати часник, натерту моркву і спеції або 2 чайні ложки приправи для корейської моркви.
  • Готовий маринад із капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.

Готуйте також:

Новое на сайте

  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

21/11/2024 21:33
  • Новини

Страви Різдвяного посту: галушки по-мисливськи – обсмажена цибуля і трохи часнику роблять їх неповторними

В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…

21/11/2024 20:38
  • Статті

Пісні, народжені війною: «Благословляю я тебе, мій сину»

Про матерів, які чекають на свою дитину з фронту, було написано багато пісень. Однією з…

21/11/2024 19:38
  • Статті

Несподівано, але факт: трави можуть допомогти впоратися із судомами

Багатьом знайомий такий неприємний стан, як судоми, що раптово з'являються. Причини судом різні, іноді вони…

21/11/2024 18:29