Статті

Осіннє меню: два оригінальні рецепти з цвітної капусти, яка допомагає контролювати вагу

Цвітна капуста допомагає контролювати вагу

Глюкозинолати та ізотіоціанати, присутні в цвітній капусті, надають їй протизапальних властивостейі, допомагаючи знижувати ризик серцево-судинних захворювань і раку. Також дієтологи рекомендують вживати цей овоч тим, хто хоче схуднути.

Секрети приготування:

  • цвітну капусту можна варити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, до м’якості (не переварюйте, щоб зберегти поживні речовини);

  • цвітну капусту можна запікати з рослинною олією, спеціями та часником – це додасть їй насиченого смаку та аромату;

  • використовуйте цвітну капусту замість картоплі в пюре, додаючи вершки або олію для більш кремової текстури.

Цвітна капуста у духовці з часником і сиром

Інгредієнти

Цвітна капуста – 1 качан, твердий сир – 50 грамів, вершкове масло – 60 грамів, часник – 2 зубчики, терта цедра лимона – 1 чайна ложка, сіль – ¼ чайної ложки, чорний перець – ¼ чайної ложки, петрушка -1 пучок.

Приготування

  • Сир натерти на дрібній тертці.
  • Капусту помістити у форму для випічки.
  • Масло розтопити і змішати з подрібненим часником, цедрою, подрібненою петрушкою, сіллю і перцем.
  • Змастити качан і накрити фольгою.
  • Випікайте при температурі 190 градусів.
  • Через 30 хвилин зняти фольгу, а ще через 15 хвилин посипати сиром.
  • Через 3-5 хвилин страва готова.

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти

Цвітна капуста – 700 грамів, морква – 1 штука, часник – 5 зубчиків, вода – 1 літр, столовий оцет – 1 склянка, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 склянка, рослинна олія – 50 мілілітрів, лавровий лист, молотий коріандр, паприка і перець – за смаком.

Приготування

  • Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді 10 хвилин. Промити, розібрати на суцвіття.
  • Бланшувати в киплячій воді 1-2 хвилини. Відкинути на друшляк.
  • Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як подобається. Часник нарізати великими пластинами.
  • Приготувати маринад: в 1 літр окропу додати сіль, цукор, олію та оцет – дати покипіти 5 хвилин.
  • Бланшовану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути.
  • У маринад, що практично охолонув, додати часник, натерту моркву і спеції або 2 чайні ложки приправи для корейської моркви.
  • Готовий маринад із капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.

Готуйте також:

Новое на сайте

  • Статті

Якшо у вас у серванті стоїть сервіз «Мадонна», ви можете бути власником статку

Поради про непотрібні речі Шановні читачі, ми продовжуємо серію публікацій про речі, які на перший…

24/08/2025 15:58
  • Статті

Час є до 15 листопада: встигніть подати заявку на 5 000 гривень допомоги

В Україні запроваджено нову програму підготовки для окремих категорій громадян. На що можна витратити 5000…

24/08/2025 14:57
  • Новини

Осінні виплати пенсіонерам: хто отримає надбавки та за яких умов

Попри відсутність осінньої індексації окремі категорії українських пенсіонерів можуть розраховувати на збільшення щомісячних виплат.

24/08/2025 13:49
  • Статті

Здоров’я без аптечки: рецепти з скарбнички народної мудрості

Іноді вчасно почута порада може врятувати здоров'я. У цій добірці перевірені народні рецепти, які підтримають…

24/08/2025 12:59
  • Статті

Чи нададуть нову грошову допомогу, якщо не напрацювали стаж для пенсії?

Якщо ви не заробили пенсійний стаж, але потребуєте підтримки, держава має рішення. З 2025 року…

24/08/2025 11:48
  • Новини

З Днем Незалежності, Україно!

Це день, коли серце нації б'ється в унісон — з вірою, болем, надією

24/08/2025 10:31