Статті

Осіннє капустяне меню: оригінальні рецепти з броколі – користь для кісток та імунітету

Сьогодні ми розповідаємо про користь капусти броколі та пропонуємо оригінальні рецепти з неї.

Броколі: зміцнює кістки та імунітет

Броколі багата на вітаміни C і K:

  • вітамін C зміцнює імунітет і бореться із запаленнями;

  • вітамін K необхідний для здоров’я кісток і нормалізації кровообігу.

Секрети приготування:

  • промивайте броколі, замочивши її на 10-15 хвилин у воді з сіллю і лимоном. Це допоможе видалити можливі забруднення та шкідників;

  • опустіть броколі в киплячу підсолену воду на 2-3 хвилини, потім швидко перемістіть у холодну воду, щоб зупинити процес готування. Це збереже яскравий колір і хрустку текстуру.

Соковиті котлети

Інгредієнти

Броколі – 400 грамів, твердий сир – 100 грамів, борошно – 4 столові ложки, яйця – 2 штуки, часник – 2 зубчики, кріп, олія, сметана, сіль, чорний мелений перець.

Приготування

  • Відварити броколі в підсоленій воді три хвилини, а потім облити крижаною водою, щоб вона зберегла колір.
  • Подрібнити капусту в блендері. Часник пропустити через прес, твердий сир натерти на середній тертці.
  • Яйця збити вінчиком і додати до крихти з броколі, ретельно перемішати.
  • Вмішати тертий сир, борошно і половину часнику.
  • Розігріти олію і викласти котлетки столовою ложкою.
  • Смажити до появи золотистої скоринки з обох боків.

До котлет подати сметанний соус.

Крем-суп із броколі з вершками

Інгредієнти

Броколі – 500 грамів, вершки 20% – 200 мілілітрів, бульйон курячий – 300 мілілітрів, цибуля – 1 штука, масло вершкове – 30 грамів, горіх мускатний – 1 щіпка, часник і сіль – за смаком.

Приготування

  • Броколі промити і розібрати на суцвіття. Цибулю з часником порізати дрібними кубиками. Стебла броколі подрібнити.
  • Розтопити в сотейнику олію й обсмажити подрібнену цибулю кілька хвилин. Додати до цибулі стебла броколі. Обсмажити разом ще 2-3 хвилини.
  • Викласти сюди суцвіття і подрібнений часник. Додати сіль і спеції.
  • Залити заготовку курячим бульйоном і вершками. Варити 5 хвилин після кипіння, потім подрібнити масу за допомогою блендера.

Суп розлити по тарілках і подати до столу разом із сухариками.

Новое на сайте

  • Новини

Паркан між сусідами без конфліктів: що потрібно знати власникам ділянок

Українське законодавство встановлює конкретні правила щодо облаштування парканів між приватними ділянками. Дотримання цих норм дозволяє…

22/08/2025 11:56
  • Новини

Українцям готують нові тарифи на комуналку: за які послуги доведеться платити більше

В Україні знову заговорили про тарифи на комунальні послуги Українців цікавить головне питання: чи доведеться…

22/08/2025 11:18
  • Новини

Харків’янин має повернути понад 70 тисяч гривень пенсії: рішення суду

Житель Харкова отримував пенсію по інвалідності, призначену на підставі заяви та медичних документів від червня…

22/08/2025 10:23
  • Новини

У 5 областях відкрита реєстрація на продуктові набори, одяг та засоби гігієни: як отримати

Українцям із 5 областей доступна нова гуманітарна допомога, потрібно лише заповнити попердню форму реєстрації. Хто…

22/08/2025 09:00
  • Новини

Перевірте свої документи: ці помилки можуть залишити вас без права власності – як їх виправити

Неправильні дані в правовстановлюючих документах можуть завадити власнику вільно розпоряджатися майном. Навіть незначні описки здатні…

22/08/2025 08:03
  • Новини

Рослинне молоко проти традиційного коров’ячого: лікар розповів, яке насправді корисніше

Популярність рослинного молока зростає. Чим особливий цей напій і чи може він замінити коров’яче молоко?

22/08/2025 06:47