П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому люди похилого віку так сильно бояться переломів: що потрібно знати

Чому люди похилого віку так сильно бояться переломів: що потрібно знати

Этот материал также доступен на русском языке
На жаль, у літньому віці люди часто ламають кістки. Але хатні турботи або віддаленість медичного закладу призводять до того, що постраждала людина не звертається по медичну допомогу вчасно. До чого це може призвести?

Чим небезпечні переломи у людей старшого віку

Час має значення

Ламкість кісток, відома також як остеопороз, є серйозною проблемою, особливо серед літніх людей. Через це інколи людині буває достатньо невеличкої травми (оступилася, вдарилася об щось), щоб кістка виявилася зламаною.

І якщо невчасно звернутися по кваліфіковану медичну допомогу, перелам почне неправильно зростатися. І якщо біль посилюється (а частіше за все, так і буває), тоді вже людина вимушена звернутися до лікаря.

В чому небезпека переломів

Найгірший варіант – якщо доводиться ламати кістку, проводити операцію, гіпсувати уражене місце. Таким чином, лікування надовго затягується і його кінцевий результат може виявитися не найкращим. Можуть залишитися кульгавість, больовий синдром, прогресуюча дегенерація кінцівки.

Як лікують переломи

Аби цього уникнути, після травми, яка призвела до появи пухлини, посиніння, треба за будь-яких умов потрапити до лікаря, зробити рентген. А потім, на базі висновку, отримати необхідне лікування. Не треба думати, що обов’язково накладатимуть гіпс.

Гіпс можуть і не накладати, але, наприклад, зламаний палець на нозі все одно треба зафіксувати.

Медики встановлять тип переламу, порадять, як уникнути болю і деформацій (які зроблять некомфортним носіння взуття або призведуть до артриту, якщо кістка зростеться неправильно).

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні