Неділя, 22 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк правильно виміряти вікна для римських штор: поради для ідеальної установки

Як правильно виміряти вікна для римських штор: поради для ідеальної установки

Этот материал также доступен на русском языке
Вирішивши придбати римські штори, важливо дати раду тому, як правильно їх встановити. Для цього потрібно грамотно виміряти вікна, а також значні інші аспекти.

Зручно та доступно купити римські штори на сайті Alser.

Ідеальна установка – корисні поради

Корисні рекомендації допоможуть уникнути помилок у вимірах та установці:

  1. Необхідно визначити місце розташування. Штори можуть кріпитися на раму вікна або встановлюватися над віконним отвором. Від цього залежить, як виглядатимуть штори, скільки світла пропускатимуть.
  2. Важливо розібратися в тому, як виміряти вікно для римських штор і для цього на віконній рамі важливо виміряти ширину вікна в декількох місцях. Найкраще зверху, по центру та знизу. Вибирається найбільше значення. Це буде ширина. Потрібно додати від 5 до 10 сантиметрів з кожного боку вікна. Так штори закриватимуть весь отвір, створюючи ефект повноти.
  3. Не менш важливі виміри для римських штор – це висота від верхнього краю вікна. Потрібно виміряти висоту від місця кріплення штор до нижнього краю вікна. При встановленні штор над отвором висоту вимірюють від місця кріплення до рівня, який для вас оптимальний. Це може бути довжиною до підвіконня або нижче.

Також проводяться виміри на віконній рамі від верхнього краю рами до нижнього краю вікна. Важливо переконатися, що висота штор дозволяє їм вільно ковзати вгору і вниз.

Корисні поради

Для того, щоб правильно зробити виміри та встановити штори, варто прислухатися до корисних рекомендацій:

  1. Роблячи правильні виміри для римських штор важливо враховувати наявність підвіконня та інших елементів, здатних впливати на встановлення, роботу штор.
  2. Для вікон нестандартної форми можливо потрібна консультація з професіоналом. Він допоможе в точних вимірах, установці з гарантією якості.
  3. Багато хто хоче розібратися як самостійно заміряти вікно під римські штори і ці поради допоможуть зробити все правильно.

Важливий правильний замір вікна під римські штори допоможе не помилитися.

Важливість правильних вимірювань вікон

Важливо знати, як правильно виміряти ширину і висоту вікон, довжину штор, щоб результат не розчарував. Правильні виміри вікна для римських штор відіграють ключову роль для функціональності, ідеального зовнішнього вигляду. Це важливо з багатьох причин. Ось основні:

  1. Якщо правильно виміряти штори, вони оптимально підійдуть до вікна. Вдасться створити акуратний, гармонійний вигляд. Неправильні вимірювання призведуть до неестетичних зазорів.
  2. Завдяки точним вимірам забезпечується правильне закривання вікна шторами. Вони максимально справлятимуться зі своїми функціями. Занадто короткі або довгі, широкі штори створять складнощі в управлінні.
  3. Завдяки коректним розмірам. Значно спрощується процес встановлення. Зводиться до мінімуму необхідність додаткових коригувань.

Завдяки правильним вимірам, вдасться уникнути зайвих витрат у питанні часу та зусиль. Поліпшується теплоізоляція, забезпечується захист від сонячного світла. Це сприяє більш ефективному використанню енергії у будинку.

Завдяки точним вимірам та грамотній установці, гарантовано комфорт та практичність. Штору зможуть працювати без проблем. Вони плавно ковзатимуть і не заважатимуть відкриття, закриття вікон. В результаті суттєво покращується зручність в експлуатації.

Інтернет-магазин Alser пропонує на замовлення якісні штори та ролети, жалюзі у Києві.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні