Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаРізнеЯк самостійно видати власну книжку – що потрібно враховувати

Як самостійно видати власну книжку – що потрібно враховувати

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен письменник мріє видати власну книжку, але далеко не усі готові це зробити самостійно, бо не уявляють, як потрібно дійти і з чого починати. Перший крок - знайти надійного помічника. Мова не йде про видавців: з ними шлях буде довгим і складним, хоча і безкоштовним. Найкраще рішення – самостійно видати власну книжку у друкарні з гарною репутацією і широким спектром послуг.

Співпраця з друкарнею: стандартні вимоги

Кожна друкарня готова роздрукувати текст рукопису і зробити палітурку. Якість тексту і відповідність обкладинки змісту книжки їх не стосуються, як і перспективи продажу. Автор сам має знайти фахівця, який виконає редагування рукопису.

Друкарні приймають до роботи файли, сформовані відповідним чином. Не кожен може це зробити, отже, потрібно шукати верстальника. Потім необхідно створити обкладинку, з використанням певного графічного редактора – знадобиться дизайнер. Перелічені кроки вимагають часу і коштів, але не гарантують, що усе буде виконано відповідно до діючих у поліграфії вимог, а надрукована книжка користуватиметься попитом у читачів. Проте, це не привід відмовлятись від мрії видати власний твір. Треба лише знайти партнера, який допоможе створити професійне видання і заощадити. Книжкова друкарня «ТАКИБУК» допоможе кожному автору самостійно видати власну книжку.

«ТАКИБУК» – повний спектр друкарсько-видавничих послуг

Знайомство з будь-якою друкарнею починається з огляду її сайту. У «ТАКИБУК» відвідувачі можуть побачити портфоліо виконаних робіт, спектр можливостей і пропозицій, а також самостійно розрахувати вартість майбутнього видання за допомогою зручних онлайн-калькуляторів.

Зручні калькулятори – зрозуміла ціна

Калькулятор друку книг вказує вартість певного накладу і собівартість одного примірника для нього, а також відповідні ціни для інших накладів. Такий підхід значно полегшує прийняття рішення щодо конфігурації видання і кількості книжок. Замовник самостійно обирає формат, колірність, тип паперу, палітурку і її оздоблення.

Калькулятори верстання і редагування вказують вартість додрукарських послуг. Для розрахунку ціни верстання враховуються тип тексту, його форма, наявність ілюстрацій та інших графічних елементів тощо.

Ціні, зазначені калькулятором, є актуальними. Вони фіксуються на початку робіт і не змінюються.

Додрукарська підготовка

Книжкова друкарня пропонує послуги з професійної підготовки рукописів до друку. Авторові непотрібно самостійно шукати виконавців: усе буде зроблено швидко і якісно, відповідно до вимог ДСТУ і внутрішніх правил друкарні.

Редактори-філологи позбавлять рукопис усіх можливих помилок: граматичних, синтаксичних, лексичних, логічних, фактичних, покращать його структуру, зі збереженням авторської стилістики.

Художники-дизайнери запропонують концептуальне виконання книжки, відповідно авторському баченню, варіанти обкладинки й ілюстрації. Верстальники сформують оптимальний макет.

Можливості друку книг

Поліграфісти «ТАКИБУК» виконують

  • друк книжок без обмежень накладу, від одного примірника;
  • тверду і м’яку палітурку;
  • усі види з’єднання: зшивання нитками і скобами, проклеювання, збирання на пружину, спіраль або кільця;
  • кольоровий і монохромний друк.

Друкарня працює з папером усіх типів: офсетним, крейдованим глянсовим і матовим, кремовим пухким, дизайнерським, картоном тощо. Для створення обкладинок застосовують глянсову і матову ламінацію, фольгування і лакування, тиснення, покриття плівкою, тканиною, шкірою тощо.

Післядрукарські послуги безкоштовно

  • ISBN-код;
  • розсилка обов’язкових примірників;
  • відправлення накладу замовнику Новою поштою.

Підтримка у розповсюдженні книжок

«ТАКИБУК» не тільки допомагає самостійно видати власну книжку, але й забезпечує її розповсюдження за допомогою інструментів міжнародної видавничої групи «ГЕЛЬВЕТИКА», до складу якої належить: включення видання у каталоги та продаж у мережі інтернет-книгарень групи.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні