П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШвидкі вареники з виноградом - відлетять за лічені хвилини

Швидкі вареники з виноградом – відлетять за лічені хвилини

Этот материал также доступен на русском языке
Якими тільки варениками ви не балували своїх домашніх! Але сьогодні ви їх точно вразите, якщо ви приготуєте вареники з виноградом

Осінь – це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв. Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?

Ми вже розповідали про пиріг з виноградом та цибулею, а також про те, як заготовити на зиму виноград як оливки. Сьогодні пропонуємо рецепт швидких вареників із виноградом.

Швидкі вареники з виноградом

Інгредієнти

Виноград – 20-24 штуки (великий без кісточок), сир кисломолочний знежирений – 200 грамів, яйця – 1 штука, вівсяне борошно – 4-5 столових ложок (залежно від вологості сиру, 1,5 столової ложки залишити для оброблення тіста, решту – в тісто), сіль – 2/3 чайної ложки (половину – в тісто, решту – для варіння вареників), цукор – 1 чайна ложка.

Приготування

  • У миску з сиром додати яйце, сіль і цукор. Якщо сир великими крупинками, попередньо його подрібнити.
  • Розмішати сир з яйцем, цукром і сіллю, починати додавати вівсяне борошно. Всипати три ложки борошна і перемішати.
  • Якщо у вас немає вівсяного борошна, подрібніть вівсяні пластівці в кавомолці до стану борошна. Тісто має вийти м’яким і липким.
  • Зліпіть із нього кульку розміром з волоський горіх, вона має тримати форму і не розтікатися. За потреби додайте ще трохи борошна.
  • Посипати стіл рештою борошна, розділити тісто на дві частини і розкачати в ковбаски.
  • Нарізати на шматочки, діаметр – розмір винограду.
  • У кожен шматочок тіста вдавити ягідку і сформувати вареник у формі кульки.
  • Варити вареники в киплячій підсоленій воді 7-10 хвилин з моменту закипання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні