Осінь – це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв. Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?
Ми вже розповідали про пиріг з виноградом та цибулею, а також про те, як заготовити на зиму виноград як оливки. Сьогодні пропонуємо рецепт швидких вареників із виноградом.
Швидкі вареники з виноградом
Інгредієнти
Виноград – 20-24 штуки (великий без кісточок), сир кисломолочний знежирений – 200 грамів, яйця – 1 штука, вівсяне борошно – 4-5 столових ложок (залежно від вологості сиру, 1,5 столової ложки залишити для оброблення тіста, решту – в тісто), сіль – 2/3 чайної ложки (половину – в тісто, решту – для варіння вареників), цукор – 1 чайна ложка.
Приготування
- У миску з сиром додати яйце, сіль і цукор. Якщо сир великими крупинками, попередньо його подрібнити.
- Розмішати сир з яйцем, цукром і сіллю, починати додавати вівсяне борошно. Всипати три ложки борошна і перемішати.
- Якщо у вас немає вівсяного борошна, подрібніть вівсяні пластівці в кавомолці до стану борошна. Тісто має вийти м’яким і липким.
- Зліпіть із нього кульку розміром з волоський горіх, вона має тримати форму і не розтікатися. За потреби додайте ще трохи борошна.
- Посипати стіл рештою борошна, розділити тісто на дві частини і розкачати в ковбаски.
- Нарізати на шматочки, діаметр – розмір винограду.
- У кожен шматочок тіста вдавити ягідку і сформувати вареник у формі кульки.
- Варити вареники в киплячій підсоленій воді 7-10 хвилин з моменту закипання.