Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаСубсидія: на підставі яких даних нараховують державну допомогу

Субсидія: на підставі яких даних нараховують державну допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
До редакції звернувся Юрій Галушко з Миколаївської області. Йому в опалювальний період нараховують субсидію лише на електроопалення, а на електроенергію для побутових потреб не дають.

Читач запитує, чому так, адже це дві різні послуги. Він цікавиться, чи застосовується при призначенні субсидії Постанова КМУ № 409*.

Як нараховують субсидію

В Постанові № 409, про яку ви запитуєте, в пункті 1 прописано соціальні норми, в межах яких держава надає субсидії, а саме – соціальну норму житла (13,65 квадратного метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 квадратного метра на домогосподарство) для оплати послуг з:

  • управління багатоквартирним будинком;

  • постачання теплової енергії для потреб централізованого або автономного опалення;

  • постачання та розподілу природного газу або постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення незалежно від джерела та виду енергії.

До того ж на одержання субсидії мають право ті, чиї витрати на комунальні послуги перевищують 15% від загального доходу сім’ї за місяць. Розмір фінансової підтримки розраховується індивідуально. Тож субсидію на отримання електроенергії та електроопалення вам мають нараховувати, виходячи з наявного доходу.

Розмір обов’язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожної сім’ї індивідуально і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

При нарахуванні субсидії обов’язковий відсоток платежу розраховується Пенсійним фондом за формулою, встановленою постановою Кабміну № 1156**.

*Постанова Кабміну «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» № 409 від 6.08.2014, редакція від 10.05.2024

**Постанова Кабміну «Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії» № 1156 від 27.07.1998

  Вам буде корисно:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні