Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачПоради щодо планування дизайну кухні

Поради щодо планування дизайну кухні

Этот материал также доступен на русском языке
Проектування кухні - заняття, схильне до регулярних змін і модернізації. Базова місія створення простору для приготування їжі обростає все новими деталями, і вже недостатньо облаштувати кухню з погляду практичності.

Але навіть якщо готування і займає основний час, що проводиться на кухні, нарізати овочі та запікати булочки набагато приємніше в естетичній обстановці. Про те, якою має бути кухня на замовлення і як визначитися з власними бажаннями, далі й йтиметься.

З чого розпочати проєктування кухні

Приступаючи до вибору дизайну, важко зрозуміти, з чого варто починати. Щоб спростити собі завдання та створити основу для наступних рішень, краще почати з малого:

  1. Створення списку побажань. Достатньо провести деякий час на майбутній кухні, щоб скласти в голові образ ідеального дизайну. Які елементи потрібні? Де буде розміщуватись техніка? З якого матеріалу вибрати стільницю? Згодом проєкт дизайну сам почне складатися із різних ідей. А за натхненням завжди можна звернутися до Pinterest чи Instagram.
  2. Упорядкування кошторису. Чітке розуміння реального бюджету допоможе зрозуміти, наскільки далеко можна зайти у слідуванні вішалісту. Крім кухонних меблів та техніки, слід також врахувати витрати на прокладання комунікаційних систем, декорування, встановлення підлоги та різні дрібні деталі. В ідеалі слід додати 10% на непередбачені витрати.
  3. Використання простору. Планування має враховувати поділ кухонного простору на окремі зони і як саме цими сегментами розпоряджатися. Сучасна кухня є серцем житла, так що крім робочих та варильних поверхонь вона може включати місця для відпочинку, розваг та роботи. Важливо навіть в умовах великого простору пам’ятати, що зони для заготівлі продуктів, їх приготування та миття повинні бути близько один до одного.
  4. Пропорції та симетрія. Проєктування кухні має балансувати між практичністю та естетичністю, причому меблі відіграють у цьому вирішальну роль. Варто спробувати спланувати простір у межах паралельного чи П-подібного розташування меблів.

Як початкові дії, що визначають наступний характер роботи, цими кроками точно не варто нехтувати.

Деталі планування дизайну кухні

Крім фундаментальних складових варто приділити увагу також дрібним деталям. Вони визначають зручність та комфорт у використанні кухні:

  1. Уникайте зайвих пошуків. Плануючи дизайн кухні, варто заздалегідь подумати про найчастіші завдання. Наприклад, любителям починати ранок з кави краще розмістити чашку, зерна, кавомолку та інші супутні інструменти біля кавника. Шукати спросоння, що десь лежить, буде не надто приємно.
  2. Ширина проходів. Навіть в умовах просторої кімнати важливо мати можливість вільно пересуватися по ній. Ширина проходів має бути оптимальною, щоб на ній могли розвернутися дві людини. Особливе значення ця характеристика має, якщо кухня представлена ​​як прохідного приміщення. Важливо, щоб «пасажиропотік» протікав подалі від варильної поверхні.
  3. Триматися подалі від кутів. Некоректне розміщення меблів та техніки щодо кутових сегментів приміщення може унеможливити відкриття сусідніх дверей. Як варіант, можна вмонтувати в меблі низькопрофільні ручки.

Взявши до уваги всі нюанси, баланс між практичністю та естетикою буде легко дотриматися.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні