Статті

Скарбничка здорових порад: який чай пити від грипу, навіщо треба частіше їсти рибу

Який чай пити від грипу та застуди

Невеликий шматочок кореня імбиру подрібнити на тертці або ножем, додати половину чайної ложки насіння кардамону і один бутон гвоздики. Залити склянкою окропу. Настояти, додати цукор або мед за смаком і випити як чай. Якщо випити напій у гарячому вигляді, він зігріє і змусить пропотіти, що є корисним при застуді. Крім того, він знизить температуру і виведе токсини.

Якомога частіше їжте рибу

Риба – це чудове джерело білка, вітамінів та мінералів, необхідних нашому організму. Жирні види риби також багаті на речовину Омега-3, яка благотворно впливає на серцево-судинну систему. Рекомендується з’їдати не менше двох порцій рибних страв на тиждень, і одна з них має містити рибу жирного сорту.

Настій з вівсом зміцнить імунну систему

Зміцнити імунну систему допоможе настій. Візьміть овес (неочищений) – 1 склянку, плоди шипшини – 2 столові ложки. З вечора овес і шипшину відправте у термос і заваріть, заливши 1,5 л окропу, залиште на ніч. Пийте по половині склянки двічі-тричі на день. Курс – 1 місяць, далі – пауза. До шипшини в настій можна додати сушені фрукти (на ваш смак).

З книги «Домашній лікарський порадник»

Не зловживайте медикаментами

Не треба повністю покладатися на безрецептурні анальгетики, не звикайте знімати незначні больові відчуття таблетками. Засобом першої допомоги зробіть відпочинок та правильне харчування, а для другої лінії оборони підберіть ліки рослинного походження. Використовуючи медикаменти, суворо дотримуйтесь рекомендацій лікаря.

Чи можна впоратися з діареєю без пігулок

Народні цілителі рекомендують для боротьби з проносом заздалегідь заготувати цілющий настій. Взяти 40 г подрібненого коріння перстачу прямостоячого, 15 г насіння кропу, 10 г родзинок без кісточок, 2-3 г насіння анісу і все перемішати. Потім залити літром горілки і настояти протягом двох тижнів у темному місці. Періодично посудину з настойкою потрібно струшувати. Потім процідити і за необхідності приймати по столовій ложці вранці та ввечері за півгодини до їди. Приймати до одужання. Зберігати у темному прохолодному місці.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі в неділю, 23 листопада

Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

22/11/2025 21:47
  • Новини

Плакати необов’язково: як легко нарізати цибулю без сліз

Нарізання цибулі не обов’язково має супроводжуватися сльозами — достатньо знати, звідки береться подразнення і як…

22/11/2025 21:12
  • Новини

Мінус тисяча гривень за газ: хто зможе зекономити на платіжці у грудні

Витрати на газ для частини українців у грудні зменшаться. Хто зможе заплатити менше.

22/11/2025 20:39
  • Новини

З 1 грудня частині українців підвищать соцвиплати: хто отримуватиме більше

Щомісячні соціальні виплати для частини українців зростуть уже з грудня. Кабмін ухвалив важливе рішення.

22/11/2025 19:33
  • Новини

Весняні морози будуть абрикосам не страшні: просто внесіть це підживлення у листопаді

Щоб абрикоси пережили березневі морози й дали щедрий врожай, восени їх варто підживити спеціальними розчинами.

22/11/2025 18:26
  • Новини

Домашні сирні палички: простий рецепт найсмачнішої закуски

Хрумкі, ароматні та ніжні всередині — сирні палички стануть ідеальною закускою для сімейного перекусу чи…

22/11/2025 16:45