Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНастав час випічки зі сливою: печемо пиріг у духовці

Настав час випічки зі сливою: печемо пиріг у духовці

Этот материал также доступен на русском языке
Простий рецепт пирога вийде у кожного. Пиріг у духовці дуже добре піднімається і не осідає. Ніжний пиріг у духовці виходить не солодким і дуже добре підійде до чаю.

Пиріг зі сливами

Інгредієнти

Для тіста: борошно – 3 склянки, цукор – ¾ склянки, розпушувач – 2 чайні ложки, масло вершкове охолоджене – 100 грамів, яйця – 2 штуки, молоко – 3 столові ложки, цедра лимона – ½ чайної ложки, дрібка солі, ваніль – 1 чайна ложка.

Для начинки: очищені від кісточок і розділені на половинки сливи – 500 грамів, цукор – 1 склянка, борошно – 1/4 склянки, кориця – 1 чайна ложка, мускатний горіх – 1/2 чайної ложки.

Приготування

  • У мисці змішати борошно, сіль, цукор і розпушувач. Додати дрібно нарізане вершкове масло і перетерти все в крихту.
  • Додати до масляної крихти яйця, ваніль, молоко і цедру.
  • Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  • Тісто розкотити і викласти на застелене пекарським папером деко.
  • Поверх тіста розкласти половинки слив.
  • Решту інгредієнтів для начинки (борошно, цукор, корицю і мускатний горіх) змішати разом і посипати сливи.
  • Потім змішати підготовлені цукор, борошно, корицю, сіль, цедру і мелені горіхи. Розтерти цю масу з кубиками холодного вершкового масла до утворення невеликих крихт і посипати начинкою.

Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-60 хвилин.

Вам буде корисно:

Запашна домашня випічка з ароматом лимона: цей кекс стане улюбленими ласощами до чаю

Ідеальна випічка без клопоту: розкриваємо таємниці кондитерів

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні