Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаСтаттіТоп-7 країн для подорожей літніх туристів

Топ-7 країн для подорожей літніх туристів

Этот материал также доступен на русском языке
Люди старше 60 років подорожують більше, ніж будь-коли. І на цьому етапі життя чому б і ні? Ви вільні робити те, що хочете, подорожувати, куди хочете, і бачити те, що хочете. Ви можете занурюватися в нові культури та брати участь в абсолютно автентичних дослідах – все це у своєму власному темпі.

Єдина проблема — вирішити, куди вирушити насамперед. Якщо ви почуваєтеся перевантаженим, намагаючись визначити, з чого розпочати свої подорожі, пакуйте валізи, а ми розповімо про сім найпопулярніших напрямків для літніх мандрівників.

Прекрасний Балі

Балі неймовірно популярний як серед молодих, так і серед людей похилого віку.

Хоча Балі пропонує вечірки та серфінг-культуру в таких районах, як Кута, Семіньяк, Чангу та Улувату, тут також є розслаблюючі п’ятизіркові умови щодо відносно низької вартості в таких місцях, як Убуд, Нуса-Дуа та Санур.

У цих районах ви зможете плавати на пляжах, медитувати в відпочинкових центрах, займатися йогою або відвідати спа-центр для розслаблюючого масажу.

Ви також отримаєте доступ до смачної місцевої та міжнародної кухні у першокласних ресторанах, що супроводжуються одним із найдружніших обслуговувань у Південно-Східній Азії.

І нарешті, якщо ви хочете дослідити острів, вивчити його історію, мистецтво та культуру, таксі компанії Blue Bird доставить вас з точки А до точки Б за невеликі гроші. З додатком, який викликає таксі (як Uber), ви не будете здивовані ціною подорожі.

Грандіозні США

Деяким подобається урбаністичний розмах таких місць, як Нью-Йорк, Чикаго та Сан-Франциско. Але США також пропонують чудові природні ландшафти, і від одного до іншого можна легко дістатися.

У США зараз 59 територій, що охороняються, пропонують нескінченні природні прикраси. Деякі з цих територій, що охороняються, включають Національний парк Глейшер на сході Монтани, Долину Смерті в Каліфорнії, Деналі в Алясці, Еверглейдс у Флориді й Каньонлендс в Юті. І, звісно, ​​не можна забувати знаменитий Гранд-Каньйон в Аризоні.

Усі ці природні місця незабутні. Але те, що робить їх особливо привабливими для людей похилого віку, — це кількість інформації, яку надає Служба національних парків (NPS). Національна служба парків США надає точну інформацію онлайн, що полегшує планування подорожі.

Це дозволяє вам насолоджуватися своєю подорожжю без стресу та незручностей, пов’язаних із втратою напряму. Також багато національних парків та заповідників працюють цілодобово.

І нарешті, дороги та інфраструктура США роблять пересування відносно легким. Так що коли ви будете готові рухатися далі, ви зможете це зробити без побоювань щодо нерівних доріг. Крім того, автомобільні поїздки зазвичай дешевші, що теж приємно.

Чарівний Сінгапур

Чарівний Сінгапур – це сучасний острів-місто з екзотичним змішанням китайської, малайської, індійської та тайської культур. Всього в 9 годинах польоту від Сіднея та 10,5 годин від Окленду, Сінгапур пропонує своїм відвідувачам культурне розмаїття з усіх куточків Азії – із західним відтінком.

У Сінгапурі безліч розваг, але мобільність та час у дорозі ніколи не стають проблемою. Сінгапур – одне з найдоступніших місць завдяки своїй системі Mass Rapid Transport (MRT) – залізничній системі, що охоплює весь острів. Переміщення від одного місця до іншого – це справжня дрібниця. І майже всі на острові говорять англійською, що ще більше спрощує подорожі.

На відміну від багатьох інших країн Південно-Східної Азії, вода з крана в Сінгапурі придатна для пиття, що робить харчування поза домом безпечнішим і легшим. Вуличні торговці були заборонені роки тому та замінені державними торговими центрами.

Якщо ви шукаєте мистецтво, історію та культуру, загляньте в Національний музей Сінгапуру. Сінгапурці особливо щедрі до людей похилого віку і пропонують 50% знижку для тих, кому за 60. Для покупок, Орчард-роуд має популярність як у туристів, так і місцевих жителів.

У Сінгапурі є розваги для тих, хто шукає їх, але ви також можете розслабитися з коктейлем Singapore Sling в готелі Raffles. Це один із найстаріших і найвідоміших розкішних закладів Сінгапуру.

Тропічний Таїланд

Зі своїми хаотичними дорогами і зигзагоподібними тук-туками, Таїланд — це захоплюючий напрямок… з іншого боку повного розслаблення щодо низьких цін.

На півночі Таїланду ви нобійдете мальовничі долини, слонячі табори, гарячі джерела та чудові водоспади. Атмосфера тут розслаблена майже медитативна. Але якщо ви хочете медитувати по-справжньому, ви можете зробити це в будь-якому тисячі храмів в Паї або Чіанграї.

Ближче до Бангкока знаходяться всі історичні місця, серед яких найбільш відомі Аюттхая, Ват Пхра Кео та Ват Пхо. Це місця, де ви можете побачити десятиповерхові статуї Будди, вкриті золотом і слухати, як ченці годинами читають сутри.

Якщо ви хочете отримати тропічний острівний досвід, вирушайте на південь. Біля південного узбережжя країни знаходяться одні з найкрасивіших тропічних островів у світі. Острови, такі як Ко Пхі Пхі, Ко Самуї, Ко Тао і Пхукет, пропонують кришталево чисту воду та білі пляжі.

Таїланд – величезна країна з нескінченними можливостями. Ви можете подорожувати здебільшого на кондиціонованих спальних поїздах або навіть літати на місцевих авіалініях. Але якщо вам здається складним самому розбиратися з проїздами на тук-туку та мовними бар’єрами, доступні численні тури від таких шановних операторів, як Oriental Escape та ATJ.

Вишукана Італія

Піца. Паста. Джелато. Веспи. Феррарі. Опера. Великі собори. Натхненна архітектура. Висока мода. Олімпійські ігри Футбол. Це те, чим славиться Італія. І немає жодного місця в Італії, де б ви не могли повністю зануритися в ці речі, настільки, що світ навколо зникає.

Що робить Італію ще більш привабливою, так це поважне та інклюзивне ставлення італійців до людей похилого віку. Чим повільніше ви рухаєтеся, тим більше поваги ви отримуєте. Це робить Італію одним із найвеселіших та неквапливих місць для відвідування у світі. Тільки бережіть коліна! В Італії ви захочете гуляти скрізь і вбирати кожну частинку італійської культури.

На щастя, деякі з найвідоміших і найкрасивіших міст Італії, таких як Рим і Флоренція, доступні регульовані таксі. Після епічної прогулянки собором Дуомо або Ватикану, ви зможете зловити таксі за допомогою місцевого власника кафе або бару (не рекомендується ловити таксі самостійно, оскільки воно може виявитися нерегульованим). Якщо ви опинитеся у Венеції, система водних автобусів Vaporetto допоможе вам насолодитися чудовими каналами. Vaporetto також доставить вас на будь-який з 400 венеціанських островів.

Якщо сенсорне навантаження захопить вас, немає нічого поганого в тому, щоб провести весь день, потягуючи витримане кьянті в одному з прекрасних прибережних міст Італії. Насолоджуйтесь сієстою, а потім спостерігайте за заходом сонця над кришталево-синім морем… все це з келихом сприту на ренесансній площі.

Жвавий В’єтнам

Багато частин В’єтнаму сповнені суєти, але в будь-якому місті чи селищі, незалежно від їх розміру, безліч туроператорів. Розкішні тури щодо недорогі — тож якщо вам потрібні враження, вони їх нададуть. А якщо вам потрібне розслаблення та відпочинок, вони знають, куди вас відвезти.

Якщо ви знаходитесь у великому місті, такому як Ханой або Сайгон, туроператори, які розмовляють англійською, — найкращий варіант. Багато туроператорів в Ханої почнуть з того, що відвезуть вас на розслаблюючий нічний круїз бухтою Халонг. Після того, як ви насолодитеся найсмачнішим фо або бан ми, ви зможете насолодитися спокійною водою бухти перед тим, як лягти спати. Це відмінний спосіб уникнути інтенсивності міста.

Якщо ви знаходитесь в турі Сайгоном, вас проведуть по всіх основних визначних пам’ятках – ринку Бен Тхань, Музею військових реліквій, Центральному поштамту Сайгону, Собору Нотр-Дам, Оперному театру і багато іншого. Все це без необхідності штовхатися у натовпі місцевих жителів чи небезпеки бути збитим мотоциклістом під час переходу вулиці.

Якщо ви знаходитесь в невеликому містечку, такому як Хойан, ви зможете оглянути всі визначні місця пішки. Ви зможете подорожувати у своєму власному темпі, щоб оглянути всю французьку колоніальну архітектуру та історію. Ви навіть зможете пошити собі костюм на замовлення за невелику частку вартості, яку він коштував би вам вдома. Поки ви чекаєте, коли костюм буде готовий, ви можете насолодитися пивом або чашкою кафе суа да (крижаної білої кави) біля річки.

Еклектична Японія

Для літніх мандрівників Японія – один із найпопулярніших напрямків у світі прямо зараз. Відома як “Земля сонця, що сходить”, Японія – це місце, де Схід по-справжньому зустрічається із Заходом. Це місце, де давнє та сучасне чудово поєднуються, пропонуючи вам унікальний досвід подорожей. Ви отримаєте найвишуканіший досвід поїдання суші у своєму житті. Ви побачите найвражаючі рибні ринки. І на кожному кроці на вас чекають передові технології та електроніка.

Але що робить Японію такою прекрасною, особливо для людей похилого віку, так це те, наскільки зручно тут переміщатися. У будь-якому великому місті, такому як Осака або Токіо, повно поїздів як наземних, так і підземних. Навколо безліч станцій та ліній, так що ви можете дістатися до будь-якого місця у місті без проблем. Великі покажчики направляють мандрівників як англійською, так і японською мовами, тому ви ніколи не загубитеся.

Якщо ви досліджуєте феодальне місто, таке як Кіото, то система автобусів Raku працює спеціально для туристів. Ці автобуси рожевого кольору доставлять вас до всіх визначних пам’яток міста. Після прибуття в будь-який храм, замок або святилище, оголошення робляться як японською, так і англійською мовами.

А якщо ви хочете подорожувати з одного великого міста в інше, знамениті японські потяги синкансені – одні з найшвидших у світі. Дорога від Токіо до Осаки займає всього 2,5 години, але відстань, яку ви пройдете, становить понад 500 кілометрів!

На тлі всіх вражаючих пам’яток, захоплюючих краєвидів, нескінченних торгових центрів та дивовижної архітектури знаходяться дивовижні місцеві жителі. Японці – одні з найввічливіших людей у ​​світі. Не важливо, що ви не знаєте їхньої мови, вони зроблять все можливе, щоб полегшити вам життя.

Матеріал підготовлений інтернет-магазином валізи Koffer – https://koffer.ua/


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні