Що робити з огірками-переростками
Пропонуємо оригінальний спосіб маринування великих огірків.
Інгредієнти
Огірки – 1 кг, вода – 1 л, гірчиця (у зернах) – 12 г, лавровий лист – 3 шт., цукор – 100 г, сіль – 50 г, оцет – 100 мл.
Приготування
-
Замочіть огірки у холодній воді на 2-3 години. Потім промийте, обріжте кінці та поріжте на шматочки 2-3 см.
-
У каструлю налийте воду, додайте гірчицю, сіль, лавровий лист і цукор, доведіть до кипіння і додайте оцет. Покладіть огірки в маринад, доведіть до кипіння та варіть 5-7 хвилин на середньому вогні.
-
Розкладіть огірки по стерилізованих банках, залийте маринадом і закрийте герметично кришкою. Переверніть дном догори, укутайте і залиште до повного охолодження.
Зберігайте у темному та прохолодному місці.
Читайте також:
Найбільш хрусткі огірки на зиму: встигніть приготувати цю оригінальну заготівку – вона того варта.
Ці мариновані огірки із секретним компонентом берегтимете тільки на святковий стіл – дуже смачні