Однозначно шкідливі, твердить ендокринолог Наталія Зеленкова.
Азіатські країни, де популярні гострі страви, за статистикою, займають перші у світі місця з онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
Пекучі спеції викликають пошкодження слизової оболонки шлунка і стравоходу, можуть бути причиною ерозії та виразки цих органів.
Що стосується бактерицидних властивостей гострого перцю, то вони справді є, проте звичні нам лимон та винний оцет знезаражують не гірше.
Розмноження мікробів також зупиняє звичайна сіль, яка є чудовим консервантом.
Майте на увазі, що запечена картопля – не тільки смачна, а й корисна.
У ній зберігається велика кількість калію, який при варінні чи смаженні руйнується.
Калій виводить із організму зайву рідину, знімає набряки, регулює роботу серця, покращує діяльність мозку.
Читайте також:
Любителям гостренького важливо знати: чи є користь від пікантної їжі.
Іноді пенсіонери отримують пенсію не в тому розмірі, на який розраховували. У Пенсійному фонді України…
У ПриватБанку запустили нововведення, яке значно спрощує процес переказу коштів. Як парцюватиме нова функція -…
Навіть після миття холодильника неприємний запах залишається? Розповідаємо, як його позбітися.
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.