Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДозвілляЗаспіваймо, друзі: пісня «Вільні люди, так було, так буде»

Заспіваймо, друзі: пісня «Вільні люди, так було, так буде»

Этот материал также доступен на русском языке
 Пісня «Вільні люди» стала справжнім гімном українського спротиву під час повномасштабної війни. І сьогодні ми розповімо про її виконавців - гурт «Без обмежень» та історію створення цієї композиції.

Український рок-гурт «Без обмежень» — один із найпопулярніших музичних колективів в Україні та за її межами. Заснований у 1999 році в Мукачеві, гурт пройшов шлях від виступів на місцевих фестивалях до великих концертів. У 2016 році хлопці стали фіналістами вокального шоу «Х-фактор-7», що значно підвищило їх популярність.

Гурт відомий своїми патріотичними композиціями, серед яких особливе місце займає пісня «Мамині слова», присвячена героям Небесної сотні. Написана у 2014 році, ця пісня стала символом підтримки українського народу у важкі часи. Хлопці неодноразово виступали з концертами на Донбасі для цивільних та військових.

Особливе місце в репертуарі гурту займає пісня «Вільні люди», написана у 2021 році та презентована напередодні Дня Гідності та Свободи.

Натхненні історіями звичайних людей, гурт створив твір, який швидко став хітом під час повномасштабного вторгнення. Текст закликає людей не здаватися перед труднощами, боротися за свою свободу та мрії.

Як зазначається на сторінці гурту  у «Фейсбуці»: «Вільні люди – це маніфест сильних, незалежних та вільних духом людей. Вільні люди – не тільки про народ, який живе на незалежній території, а й про особистостей, які мають внутрішню свободу і знають, як бути собою».

Вільні люди

Знаєш як, плисти на течію,
Серед нас, немає приречених,
Долю змінить час,
Нам лиш дайте шанс,
Дайте шанс.

Вже за мить будеш у вихорі,
Посміхнись, як станеш на виході,
Озернись ще раз, може кілька фраз,
І в добрий час…

Приспів:

Вільні люди, так було, так буде,
Вільні люди,
Довкола нас вільні люди,
Вільні люди.

Бачиш як світом захоплені,
Волею стояти не втомлені,
Вільні повсякчас, люди назавжди,
Вільні люди!

Приспів

І най недобрий час,
Дає нам зараз доля,
Ніщо не спинить нас,
Найвища цінність воля.

Приспів

 ВІД РЕДАКЦІЇ. Дорогі читачі, якщо у вас є улюблена пісня, текст якої ви хотіли б бачити на наших сторінках, обовʼязково повідомте нам про це. Телефонуйте або надсилайте листи в редакцію «На пенсії» з вашими побажаннями:

Адреса: 65058, м. Одеса, вулиця Маршала Говорова, 2, офіс 314.

Читайте та слухайте також:

Заспіваймо, друзі: «І на тім рушничкові оживе все знайоме до болю»

Заспіваймо, друзі: «Висиха душі криниця»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні