Баклажани по-корейськи
Інгредієнти
«Баклажани — 3 штуки, морква — 1 штука, болгарський перець — 1 штука, часник — 3 зубчики, гострий перець — 1 штука, соєвий соус — 4 столові ложки, оцет– 2 столові ложки, цукор — 1 столова ложка, рослинна олія — 3 столові ложки, зелень (петрушка або кінза) — за смаком, сіль і перець — за смаком.
Приготування
- Баклажани вимити і нарізати брусочками. Обсмажити на розігрітій олії до золотистого кольору, потім викласти на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.
- Моркву натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою.
- Болгарський перець очистити від насіння і нарізати тонкими смужками.
- Часник і гострий перець дрібно порубати.
- У великій мисці змішати обсмажені баклажани, моркву, болгарський перець, часник і гострий перець.
- В окремій ємності зʼєднати соєвий соус, оцет, цукор, сіль і перець, добре перемішати.
- Залити овочі отриманою сумішшю і додати дрібно нарізану зелень.
- Добре перемішати і залишити на 2-3 години в холодильнику, щоб страва настоялася. Подавати охолодженою.
Дмитро Іванович, Одеська обл.»