Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСтраждаете від проблем із опущенням шлунка - комплекс вправ допоможе підняти його...

Страждаете від проблем із опущенням шлунка – комплекс вправ допоможе підняти його на місце

Этот материал также доступен на русском языке
Про опущення шлунка, або гастроптоз, багато хто чув. Опущення – це анатомічно неправильне, нижче проти нормою, становище органу. На початковому етапі розвитку гастроптоз ніяк не проявляє себе.

Опущення внутрішніх органів відбувається тоді, коли порушується підтримуюча функція м’язів. При опущенні шлунка їжа нормально не перетравлюється, з’являється ниючий і тягнучий біль у животі.

Рання діагностика дає цілком сприятливі прогнози. Рекомендується з появою характерних ознак патології звернутися за допомогою до фахівців.

Тибетська медицина зазначає, що порушення нормального становища органів частіше спостерігається у людей конституції “вітер” – худорлявих, не схильних до надмірної ваги.

У групі ризику є підлітки, які ростуть швидкими темпами. Часто гастроптоз розвивається у вагітних жінок та діагностується переважно у жінок віком від 15 до 45 років.в

Як підняти шлунок?

Для підняття шлунка є спеціальний комплекс вправ. Робити їх потрібно лежачи, з піднятими ногами, тому що в такому положенні шлунок повертається на своє місце. Вправи потрібно виконувати без ривків та різких рухів.

Пам’ятайте, що гімнастика протипоказана на пізніх стадіях захворювання і при деяких супутніх захворюваннях.

1. Піднімайте по черзі прямі ноги, не затримуючи дихання. Виконуйте 4-5 разів для кожної.

2. Зігніть ноги в колінах. Піднімайте таз, спираючись на стопи, лікті, потилицю, зробивши «напівмостик». Виконуйте 4-5 разів.

3. Вдихніть, зігніть ногу в коліні і на видиху притягніть руками до живота. Виконуйте 4-5 разів для кожної.

4. На вдиху підніміть обидві ноги, на видиху опустіть. Виконуйте 4-5 разів.

5. Імітуйте ногами рухи велосипедиста. Виконуйте 4-5 разів.

6. Підніміть і опустіть руки. Дихання довільне. Виконуйте 6-8 разів.

7. Вдихніть, зігніть ноги в колінах. На видиху потягніть їх на себе і поверніть праворуч, поверніться у вихідне положення. Потім повторіть те саме, але з поворотом вліво. Виконуйте 4-5 разів на кожен бік.

8. Вдихніть, на видиху притягніть руками до живота обидві ноги. Виконуйте 4-8 разів.

Закінчіть вправи легким самомасажем живота. Робіть його, лежачи на спині, зігнувши ноги в колінах, рухом руки за годинниковою стрілкою. Після занять постарайтеся забезпечити органам черевної порожнини нормальне положення протягом 15-20 хвилин – треба полежати на кушетці з піднятими ногами. Тривалість тренувань у перші три тижні – 10-15 хвилин один раз на день, далі – 15 хвилин 2-3 рази на день.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні