На пенсії - Живемо!

Як заощадити час при стерилізації банок, або як можна урізноманітнити цей процес

Этот материал также доступен на русском языке

Літо – період активних зимових заготовок. У багатьох господарок працюють "домашні міні-консервні заводики". Коли все поставлено на конвеєр, важлива кожна зайва хвилина.

Легко та швидко стерилізувати банки перед консервацією вийде в духовці.

  • Але перед цим потрібно перевірити банки і кришки — вони мають бути цілими, без подряпин та тріщин.
  • Також їх потрібно добре вимити і зняти наклейки.
  • Обов’язково промийте деко або решітку в духовці теплою водою з миючим засобом або содою.
  • На них поставте чисті банки, а поруч – кришки, вони не мають торкатися одна одної.

Кришки можна стерилізувати тільки такі, що закручуються. Кришки з резинками в такий спосіб стерилізувати не можна – резинки можуть розплавитися.

  • Дверцята духовки зачиніть, виставте температуру 100-110 градусів і залиште в ній банки на 20 хвилин.
  • Вимкніть духовку і дайте банкам охолонути кілька хвилин, після чого дістаньте їх сухим рушником. Якщо він буде мокрим, банки можуть лопнути через перепад температур.
Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?