Легко та швидко стерилізувати банки перед консервацією вийде в духовці.
- Але перед цим потрібно перевірити банки і кришки — вони мають бути цілими, без подряпин та тріщин.
- Також їх потрібно добре вимити і зняти наклейки.
- Обов’язково промийте деко або решітку в духовці теплою водою з миючим засобом або содою.
- На них поставте чисті банки, а поруч – кришки, вони не мають торкатися одна одної.
Кришки можна стерилізувати тільки такі, що закручуються. Кришки з резинками в такий спосіб стерилізувати не можна – резинки можуть розплавитися.
- Дверцята духовки зачиніть, виставте температуру 100-110 градусів і залиште в ній банки на 20 хвилин.
- Вимкніть духовку і дайте банкам охолонути кілька хвилин, після чого дістаньте їх сухим рушником. Якщо він буде мокрим, банки можуть лопнути через перепад температур.