Пастила з абрикосів
Інгредієнти
Абрикоси — 1 кілограм, цукор або мед — 2 столові ложки, горіхи або кунжут — за смаком.
Приготування
- Стиглі й цілі абрикоси розламати на половинки і вийняти кісточки.
- Далі подрібнити плоди в блендері або пропустити через м’ясорубку до однорідного пюре. Якщо отримане пюре перетерти ще через сито, то пастила буде ніжнішою на смак.
- Додати цукор або мед і добре перемішати.
- На цьому ж етапі додати подрібнені горіхи або кунжут.
- Деко застелити змащеним олією пергаментом. Якщо є силіконовий килимок, можна його використати.
- Вилити пюре і розрівняти лопаткою — шар має бути щільним і рівномірним.
- Поставити сушитися пастилу в розігріту до 60 градусів духовку з прочиненими дверцятами.
Якщо сушити з перервами, на це піде приблизно три рази по три години часу. Готова пастила стане глянцевою і твердою на дотик.
- Зняти пастилу з паперу і згорнути у трубочки.
Зберігати в закритій скляній тарі в холодному місці.