No menu items!
Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачПротезування зубів: які варіанти існують і що краще вибрати?

Протезування зубів: які варіанти існують і що краще вибрати?

На сьогодні один з основних та найпопулярніших напрямків у стоматології — це протезування зубів. Які існують новітні методи та способи відновлення зубного ряду — читайте далі.

Протези бувають знімні та незнімні

Порушення цілісності зубного ряду може негативно вплинути як на зовнішній вигляд людини, так і на загальне самопочуття та здоров’я. Втрата одного або одразу декількох зубів впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Людина не може добре пережовувати їжу, внаслідок чого цілі шматки їжі потрапляють у шлунок, що негативно відображається на його роботі. Також дуже часто внаслідок втрати зубів з’являється картавлення, неприродне присвистування, шепелявлення під час розмови. Саме тому протезування зубів у Вінниці, як і в будь-якому іншому місті України, має великий попит серед людей різного віку.

На сьогодні існує декілька видів зубного протезування. Вони відрізняються один від одного ціною, матеріалами та технологією проведення робіт. Усі зубні протези можна розділити на дві великі групи: знімні та незнімні.

Незнімні зубні протези

Допомагають відновити усі функції зубів, які було втрачено. З їхньою допомогою можна відкорегувати жувальну функцію та виправити прикус. Незнімні зубні протези тримаються дуже міцно, зняти їх в домашніх умовах неможливо.

Найголовніші переваги таких протезів:

  • надійна фіксація: протези не випадають під час позіхання, прийому їжі, сну;
  • функціональність: відмінно справляються з жувальною функцією. Їм не страшні будь-які навантаження;
  • естетичність: незнімні протези майже нічим не відрізняються від справжніх зубів;
  • зручність: до таких виробів непотрібно довго звикати, адже вони повністю дублюють природні зуби. Адаптація відбувається протягом 1-2 днів, але без жодного дискомфорту;
  • не потребують додаткового догляду: за незнімними зубними протезами доглядати так само зручно, як і за природними зубами. Ніяких додаткових походів до стоматолога з питань догляду непотрібно.

До незнімних зубних протезів відносяться:

  • Коронки — спеціальний виріб, який дозволяє відновити зруйнований чи пошкоджений зуб або цілий зубний ряд. Після встановлення коронки повністю відновлюється жувальна функція.
  • Імпланти — ідеальне вирішення у тих випадках, коли треба відновити зуб, який не має коріння.
  • Мости — використовують тоді, коли треба відновити зубний ряд у тих місцях, де відсутні одразу декілька зубів, що розташовані один за одним.
  • Вініри — дуже тонка керамічна пластинка, яка накладається на пошкоджений зуб. Не дивлячись на те, що ці пластинки дуже тонкі (їхня товщина складає не більше 0,7 мм), вони відмінно тримаються на своєму місці та надзвичайно стійкі до подразників.

Знімні зубні протези

Це спеціальна ортопедична конструкція, яка надягається на щелепу та легко знімається у будь-який час. Найкращий спосіб зубопротезування — це звичайно використання незнімних протезів. Але якщо обмежений бюджет і треба швидко відновити зубний ряд, то використання знімних протезів — найоптимальніший варіант.

Серед особливостей таких протезів можна назвати:

  • індивідуальний підхід: універсальних протезів не існує. Спочатку робиться зліпок або сканування ротової порожнини. Потім за цими замірами виготовляється знімний протез;
  • легкість у використанні: протез фіксується за допомогою спеціальної пасти або гелю. Знімати та встановлювати його можна самостійно в домашніх умовах. Це займе всього декілька хвилин;
  • догляд: знімні протези потрібно регулярно мити та чистити.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні