Статті

Обираємо палицю для ходьби: що треба знати?

Які бувають палиці для ходьби?

Палицю рекомендується підбирати в першу чергу залежно від загального стану здоров’я людини. Людям похилого віку підійде легка телескопічна палиця, або більш дешева дерев’яна тростина. Людям, які пережили травму ніг, або потребують додаткового захисту від падіння під час пересування, краще обрати палицю на чотирьох опорах. В чому їхні особливості?

  1. Універсальна палиця для ходьби, або як її ще називають телескопічна, на сьогодні має найбільший попит, а підібрати таку палицю дуже зручно в ортопедичному салоні Ortos. Така тростина, завдяки фіксуючим замкам, легко корегується під необхідний зріст та швидко і просто складається до мінімальних розмірів. Це особливо зручно, коли треба скласти палицю, наприклад, в транспорті. Обираючи телескопічну тростину краще не економити, тому що усі механізми мають бути належної якості, щоб тростина не зламалася та не призвела до додаткового травмування під час використання. Якщо помітили, що механізми телескопічної трубки почали хитатися, краще замінити палицю на нову, більш якісну.
  2. Палиця квадрокоп, яка має внизу не одну, а цілих чотири ніжки, є більш надійною та стійкою. Такі тростини використовують люди, які, наприклад, перенесли інсульт, або інші не менш серйозні захворювання, та потребують додаткового захисту під час ходьби. Як правило, квадрокопи мають ручку вигнутої форми. Це зроблено для того, щоб навантаження тіла переходило в центр хрестовини. Таким чином палицю неможливо зламати чи пошкодити.
  3. Звичайна опорна палиця може бути виготовлена з різних матеріалів, зокрема з дерева, металу чи пластика. Такі палиці коштують недорого, але їх не можна корегувати під зріст. Тому, якщо тростина підібрана не за ростом, користуватися нею буде незручно. Якщо палиця задовга, тіло буде перекошуватися в бік, протилежний тростині. Це призведе до перенавантаження хребта та плечових м’язів. Якщо ж навпаки, палиця закоротка, то доведеться нагинатися та сутулитися, що негативно позначиться на роботі суглобів рук та зап’ястку.

Підбираємо тростину правильно

Якщо точно вирішили, якої конструкції палиця потрібна, треба також, обираючи новий аксесуар, звернути увагу на ряд важливих нюансів:

  • Рукоятка палиці має бути максимально зручною та міцною. Також важливо, щоб її було зручно тримати в руці. Рука не повинна ковзати по рукоятці. Найкраще, коли рукоятка виконана з поролону або зі спеціального прогумованого матеріалу. У такому випадку рука точно ніколи не зісковзне.
  • Наконечних тростини також відіграє важливу роль, оскільки відповідає за зручне та комфортне зчеплення палиці з землею. Наконечник має бути виготовлений з гуми або поліуретану і в жодному разі зі слизького пластику. У разі пошкодження наконечника його можна без проблем замінити на новий. Взимку рекомендується використовувати наконечник з шипами. Він убереже від падіння під час ожеледиці.
  • Дизайн та колір палиці мають відповідати вашим естетичним уподобанням. Оскільки в магазинах медтехніки є великий вибір тростин, тому не важко буде підібрати для себе не лише функціональну, а й модну палицю яка пасуватиме найбільше.

*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 17 вересня

17 вересня очікується дощ у західних областях України, на решті території країни без опадів.

16/09/2024 22:23
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 17 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?

16/09/2024 21:31
  • Статті

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…

16/09/2024 20:51
  • Статті

Економимо і готуємо вдома ароматні суміші приправ: які трави знадобляться

Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…

16/09/2024 19:59
  • Статті

Чи можна їсти фрукти перед сном: більше шкоди чи користі – що кажуть лікарі

Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…

16/09/2024 18:49
  • Новини

Освоюємо кухні світу: варимо іспанський швидкий суп – і відчуваємо жар іспанського літа

Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…

16/09/2024 17:56