Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати зручний та комфортний матрац на диван?

Як вибрати зручний та комфортний матрац на диван?

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть найзручніше ліжко або найновіший диван можуть зіпсувати сон і негативно позначитися на самопочутті та здоров'ї, якщо у них незручний матрац. Поліпшити нічний відпочинок та виправити дефекти дивана чи ліжка можна за допомогою зручного та недорого матраца-топпера.

У чому особливості топерів?

Усі матраци можна розділити на дві великі групи: з пружинами та без них.

Топпери, або безпружинні матраци, найчастіше використовуються як додаткові для організації зручнішого та комфортнішого спального місця. Використовувати їх можна поверх пружинного матраца на ліжку, якщо той трохи продірявився і вже не такий комфортний як раніше. Також можна застосовувати топпер як матрац на диван, оскільки він ідеально впишеться в будь-яке спальне місце.

Товщина топерів може змінюватись від 4 до 10 см. Чим більше деформація спального місця, тим товщі матрац потрібно купувати. Тоді він приховає всі нерівності та подарує комфортний сон.

Підбираючи топер, необхідно враховувати основні параметри:

  • Жорсткість. За словами виробників топерів, найбільший попит мають моделі середньої жорсткості.
  • Максимальне навантаження. Щоб сон на матраці був максимально комфортним, потрібно підібрати модель з урахуванням своєї ваги. Тоді матрац не «просідатиме» і надовго збереже свою форму.
  • Наповнювач. Топпери бувають як з натуральними наповнювачами, так і зі штучними. До перших належать матраци з наповнювачами з кокосової койри, льону, вовни, латексу, до других — топери, для яких як наповнювач використовують меморіформ, струттофайбер та інші.
  • Конструкція. Топпери можуть бути одношаровими або з комбінованими шарами, наприклад, можуть мати від 2 і більше шарів, які відрізняються щільністю та типом матеріалу.
  • Наявність додаткових ефектів. Топпери можуть мати функцію пам’яті та легко підлаштовуватися під форму тіла, а також можуть бути з ефектом провітрювання або, навпаки, збереження тепла.

У сучасних топерах є наматрацник, що знімається, який можна прати в машинах-автомат. А ось сам матрац краще чистити у хімчистці.

Чим відрізняються топери з різними наповнювачами?

Матраци на диван виготовляються із різних наповнювачів. Саме від матеріалу залежить їх основні характеристики.

  1. Топпер із пінополіуретану, завдяки еластичності та пружності подарує здоровий та комфортний сон. Такий матрац чудово виконає і свою ортопедичну функцію. Протягом усього сну підтримає хребет та допоможе організму розслабитись.
  2. Матрац на латексній основі не викликає алергії, має відмінний ортопедичний ефект. Найчастіше латексні топери використовують у холодну пору року, оскільки цей матеріал дуже добре зберігає тепло.
  3. Топпер із прошарком з кокосової койри відрізняється високою жорсткістю і має приємний аромат.
  4. Матрас, виготовлений зі штучного матеріалу меморіформу, має відмінний вентильований ефект, оскільки меморіформ — це пінний матеріал, що має пористу структуру. Такий матрац рекомендується використовувати людям, які страждають на болі в суглобах.
  5. Струтофайбер також синтетичний матеріал, з якого виготовляються топери. Матрац має такий же набор функцій, як і топери, виготовлені з пінополіуретану, але з покращеною вентиляцією волокон. Він також має відмінні гіпоалергенні характеристики і може бути доповнений натуральними компонентами, такими як коксова койра, водорості або шерсть.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні